Как да оцелеем по време на дълго пътуване?

icon
Sofialive.bg

Всички знаем колко може да е досадно и изтощително едно дълго пътуване, било то с влак, автобус или кола. Особено ако пътуването се очертава да е около празник – трафик, задръствания, колони от автомобили. Това изнервя и напряга. Затова ние от Sofia Live сме ти подготвили няколко идеи, които да направят дългото ти пътуване по-поносимо а времето да ти минава по-бързо.

Наслаждавай се на гледката

Разбира се, това е първото нещо, което може да ти хрумне да правиш. Страната ни е изключително красива, крие пленяващи гледки и пейзажи. Затова най-естественото нещо е да погледнеш през прозореца и да им се насладиш. Както е казал Мослих Един Саади:

"Пътникът, който не наблюдава наоколо, е птица без криле"

Снимай

Понякога това, на което се възхищаваш отвъд превозното средство, искаш да го задържиш за дълго в съзнанието си. Но знаеш, че спомена ще избледнее. Затова едно от нещата, които можеш да направиш е да снимаш. Всички знаем, че фотографиите не могат да пресъздадат онази невероятна красота на природата, но да снимаш докато пътуваш е и едно предизвикателство. Разбира се, ако не можеш да го направиш или гледката не е за изпускане, ако пътуваш с кола, можеш да спреш и отблизо да се докоснеш до нея. Със сигурност няма да съжаляваш.

Спи


Кой не е спал по време на дълго пътуване? Това е едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш, защото е хем приятно, хем ако си заспал дълбоко, нищо чудно да се събудиш чак когато пристигнеш. Но ако не пътуваш с личен автомобил или с някой, който да те събуди, преди да заспиш дълбоко, се убеди, че няма да изпуснеш спирката си с автобуса или влака. В противен случай всичко, от което се нуждаеш е удобна възглавница или дреха, която да навиеш на топка, да се облегнеш на прозореца и да затвориш очи. Трябва и да си готов, когато се събудиш, някой да има стабилна колекция от компрометиращи твои снимки, на които си в поне няколко различни пози, с отворена уста и точещ лиги.

Чети

Вестника, списанието или любимата книга идват на помощ, но само на онези, на които не им става лошо при четене по време на път. Иначе на помощ ще трябва да ти се притече пликчето за спешни случаи, което да държите пред устата си. Знаеш за какво говоря.

Музика

Комбиниращо се с много други странични дейности, музиката е винаги добро решение. Любимите песни в колата на диск или плейлист, на който да се наслаждаваш на слушалките ти, няма значение. Пътуването без музика би било изключително мудно, досадно и скучно. А и какво по-хубаво от това да заспиш на любимата си песен.

Лаптоп, телефон

Ако помъкнеш със себе си и имаш възможност да използваш лаптоп или телефон, със сигурност ще имаш много неща, с които да се занимаваш по време на пътуването. Можеш да гледаш любимия ти сериал или филм, да играеш на някоя игра, да пишеш дори или ако си заета личност – да работиш. А ако имаш и интернет – времето ще ти мине неусетно.

Разбира се, всички тези идеи са, ако си пасажер, защото в никакъв случай няма да е добър съвет, ако си шофьора, да дремнеш, да почетеш любимото си четиво или с едната ръка да отговаряш на имейли, а с другата да държиш волана, нали така?

Но ние пожелаваме на теб, без значение дали си шофьор или пасажер, ако пътуваш на дълги разстояния, особено по празниците, приятен път, изпълнен с хубави емоции и спокойствие!

 

Имаш много поздрави от Куба.

Пътникът, който не наблюдава наоколо, е птица без криле