Как се маркира място на плажа? Хвърляш джапанките. Твое завинаги

icon
Sofialive.bg

В разгара на летния сезон сме и ето, че отново повечето сме се запътили към плажа. Днес ти представям няколко изпитани метода, които ще ти помогнат да се сдобиеш с перфектното място на свободната зона на плажа с минимални усилия.

Методът на джапанките

Сигурно ти се е случвало да отидеш на плажа, да се приготвиш да постелеш кърпата си и да се натъкнеш на самотно пребиваващ чифт джапанки с придружаващ ги предмет, който варира от смачкана на топка кърпа през калъф за плажен чадър, бутилка вода та чак до долнище на бански в светлоотразителен цвят. Веднага си спомняш наученото в софийското метро. Посягаш да набереш добре познатия телефон и...към теб се задава разгневена дама, която започва да крещи на всички околни как мястото, което тя си е запазила, е окупирано от злобни туристи, които даже са й напълнили джапанките с пясък. Когато най-накрая се намести, си обречен още поне половин час да слушаш колко сте несъобразителни всички да не се досетите, че тези джапанки пазят мястото на две семейства с по поне две деца всяко, които имат нужда от допълнително място за поне 6 надуваеми съоръжения.

Методът на ранобудния татко

Всяка дама с поне едно дете и съпруг на главата, рано или късно започва да се моли поне един товар да й падне от главата. Мамите по морето са истински безжалостни командири, които не могат да бъдат умилостивени. Те са хората, които чертаят планове и пишат графици за деня. Те са и тези, които държат на реда, дисциплината и...първата линия на плажа.

Ето защо, когато часовникът удари 6:30, по плажа започва да пъпли дузина около 45-годишни мъже, гордо хванали в една ръка хладилна чанта, на едното си рамо носят чадър, на другото – плажна чанта, а в другата ръка се подвизават кофички, лопатки, малки багери, гордо изскачащи от втората плажна чанта. Под едната си мишница стискат надуваем детски басейн, а под другата – огромен пояс във формата на огромна поничка. Всичките тия мъже се нареждат на първа линия до водата и започват да строят мини увеселителен комплекс, след което сядат и с отегчен поглед зачакват.

Методът на купонджията


Дотук стана ясно, че, за да се уредиш с местенце поне с минимална видимост към водата трябва да се събудиш рано. Да де, ама като си купонясвал до ранни зори...И този, както всеки друг проблем, си има свое решение.

За осъществяване на този метод е нужна известна техническа подготовка – приготви напълно зареден телефон и колонка. Когато пристигнеш на плажа заедно с компанията си, просто си спретнете парти на плажа. Ако пуснете някой стабилен ретро чалга микс, скоростта, с която около вас ще се освободи място, ще е приблизително равна на тази, с която светлината се придвижва.