...София е град за влюбени

icon
Sofialive.bg

Ако търсиш място в градa, за да се изгубиш, да дишаш или да се влюбиш, имаш една единствена опция - разходи се. Малките улички крият очарованието на тази любовчийка София, а някои места в нея категорично определяме за романтично-любовни.

Стълбите или прекия път до Централния държавен архив откъм булевард Дондуков отдавна са се превърнали в ключово място за снимки, целувки и за по някоя любопитна котка, която винаги изскача от някъде. Надолу по тях откриваш улица Будапеща, която е затворена, но на нея кокетно се подвизават и старинната къща на Гьоте-институт България, и руините в хотел Арена ди Сердика. Усещането е небрежно като по Уди Алън, а ако скоро се сдобием с голяма любов, планираме да я разходим именно тук.

love2_1024_01

Ако търсиш зимна приказка, облечена в снежно влюбване, твоето място е алеята между ЦУМ и Министерски съвет. Лампите от ковано желязо с бели фенери, арките и леката тайнственост придават на мястото филмова загадъчност и са ни любими, особено вечер. Шумът от града го няма, а тук освен предложение за брак, друго не знаем какво се прави.

Руините, които се намират зад църквата "Свети Георги" (в двора на сградата на Президентството), са идеално място, ако искаш да останеш насаме с някого. Въпреки че са популярни, локацията ги превръща в не особено посещаеми, но пък нощем са особено красиви. Трябва просто да кривнеш от официалните маршрути и заучени улици, за да се озовеш в сърцето на столицата. Защото и тя, както всяка дама, има своите тайни. Просто бъди любопитен!

Текст Михаела Самарджиева

Ротондата и нейното пеещо дърво
Тук бихте се влюбили

Ухае на ванилия и харесва мъже в карирани ризи