Спаси България

icon
Sofialive.bg

Мъчно ми е. До къде се докара, българино! И това не поради мистериозни причини (като при маите), и не защото извънземна раса ще строи междугалактическа магистрала, преминаваща през теритоята на страната ни, а защото бавно, но сигурно се самоунищожаваш. Но нямаш право на това! За това ли Левски и Ботев се бориха за свободата ти!? За това ли Хан Кубрат се бори за създаването на Стара Велика България!? За това ли Папи Ханс направи новия си хит!? Ох, кleta maika balgariq! На кого сега Луна ще става президент?

Продължава да ми е мъчно! В главата ми се редят мили спомени. Спомням си веднъж, как ме псуваше, докато изпреварваш автомобила ми с твоя на магистралата, защото карам много бавно. Само със 120 км/ч. Безценно! А знаеш ли с какво спокойстие си лягам вечер, когато знам, че баба ти и днес ме пререди на опашката в магазина. А! А спомняш ли си когато ме взе на работа? Никога няма да мога да ти се отблагодаря! Е, нищо, че работех по 8 часа, а ти ме водеше на 4...

Но стига спомени и бездействие. Хайде всички на оръжие! Ето и кризисния план за действие за спасяването на нацията ни. Ако сте съгласни, ако обичате своя съсед, ако имате брат или сестра, ако не можете без братовчедите си, споделете го със 10 човека във Фейсбук.

1. На първо място трябва да се върне казармата! И да е поне две години. Така момчетата няма да стават джендъри. Ще бъдат истински мъже, ще се женят и ще правят деца. Населението ще се увеличи.

И още нещо – целта на тази мярка е и най-накрая българските жени да бъдат задоволени -  от години мрънкат във Фейсбук, че истински мъже не били останали.

2. Да се върне комунизма. То вече си е науно доказано, че при бай Тошо си беше най-добре. Ако може и той да се върне. Всички си спомняме как билетчето беше 6 ст. А са к‘во!? Дачето ни вози за 1,60 лв!

Всеки ще има подсигурена работа, всичко ще бъде евтино и изхранването на семейството ще бъде лесно. Освен това няма да може да се излиза зад граница и всички млади, щат – не щат, ще си стоят и развиват в България.


3. Да се забрани веганството и всякакви подобни практики. През последните години жените са вечно на диета, правят тела, не ядат. От глада обаче те освирепяват. И се изнервят. Правят само скандали вкъщи и не обгрижват мъжете си, т.е. не правят деца. Виждали ли сте снимка на София Лорен като млада? Какви пищни форми е имала.., и красива, безумно красива!

4. Да се забрани чалгата. Тя по дефолт е виновна за всичко, така че за да сме сигурни – най-добре да се забрани. Децата няма да се развращават, а ще растат млади и съвестни граждани, които да създават стабилни семейства. А не като сега: оженят се, изкарат една-две години и се разведат.

Само „Шушана“ може да оставим. Тя не е пошла, а песен за любов. А ние търсим любов.

5. Да спасим Пирин, Корал и всички застрашени обекти. Нека има природа де! Стига с тези курорти. Така хората няма да стоят да протестират пред Народното събрание, а ще си бъдат вкъщи, ще се обичат и ще правят деца.

6. Да се спре строителството на магистрали. Сега какво – няма пари за пенсии, няма пари за здравеопазване, само за магистрали се дават пари. А на магистралите се кара бързо и стават инциденти. Изпотрепахме се по тия магистрали. Стига вече!

7. Да се регламентира тропкането на хорце. Тропкането на хорце разединява нацията, предизиква брожения в социалните мрежи. Не може така! Кой къде му се прииска – хоп, хорце ще тропка. Утре някой ще реши и в морето да го тропка. А къде ще почиват и ще се къпят туристите? А и екосистемата така ще наруши, ще се изплашат риби и т.н.

8. Кренвиршите да са от месо. Искаме си кренвирши от месо! Кренвиршите съществен фактор за просъществуването на българския народ. Те са символ на семейното щастие и хармония. Когато ядеш кренвирш от месо, той те зарежда с мощен емоционален заряд, дарява бодрост и креативни идеи и те подтиква към активни действия. Демек – правене на деца.

 

Автор: Владислав Иванов

Ето малко и за Шушана.

Щастието краси човек