Удължават ретроградния Меркурий заради ГЕРБ и местните избори

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Бойко Борисов обеща да обяви кандидата на ГЕРБ за кмет на София, когато приключи ретроградният Меркурий. Това се случи на 15 септември, но Борисов не само не съобщи името, но и троснато заяви, че ще каже “Когато си поискам”.

И тъй като журналистите всеки ден ще питат, Борисов е решил да прекрати драмата чрез елегантен и изпълнен с много мъдрост ход - ще удължи ретроградния Меркурий.

“Звъннах на Алена и я помолих да уреди нещата. Все пак нашенска музика е записана на златната плоча на “Вояджър”, който прелетя през цялата Слънчева система, и планетите би трябвало малко от малко да се вслушат в молбите ни. На мен ми е през Меркурий цялата история, но мисирките всеки ден ще питат за кмета и се изнервям” - споделил е Бойко в тесен партиен кръг.

В същото време ние сме разтревожени, че такава голяма партия няма готов кандидат за вота в София и предлагаме да издигнат някое от следните имена.

Още: Бойко: Алексей Петров помогна за Големия взрив и за сглобката на първия компютър

Искра Фидосова

Преди 10 години инициалите й се появиха в едно тефтерче и тя изчезна от политиката. Прибра се в Монтана, занимава се с частен бизнес, а междувременно стана баба. Защо да не изгрее отново на партийния небосклон. Не е софиянка, но тя и Фандъкова не е родена в столицата.


Още: Роженският пилон избяга в Украйна, Радев бесен

Калина Сакскобургготска

Дъщеря е на стар авер на Борисов. Родена е в Мадрид, но вече има български паспорт. Защо да не стане кмет? Почти не знае български, но всъщност повечето ни политици са така. Е, малко неудобно се получи с онзи инцидент в Боровец, но тъкмо ще имат с какво да я държат и ще слуша.

Телефонният бот Наталия

Вече няма да звъни в цяла България, а само в София. Ще пита любезно “В кой квартал сте?”, хората ще споделят за дупките на пътя, като по този начин ще съобщят и улицата си. Всичко ще се нареди. Както се казваше в онзи виц: Преди избори заключвай добре жилището, защото иначе ще ти асфалтират коридора!

Още: Дедо Вежди, обяснен за деца

Любена Павлова от “Осемте джуджета”

Държала е ресторант в центъра на София, така че познава хората, проблемите и живия живот от самата улица. Видеата й в сайтове за възрастни допълнително доказват колко е смела и решителна.

Васил Божков

Смятахме този списък да е съставен само от дами, защото търсим достойна наследничка на Йорданка Фандъкова, а и Бойко още през 2009 г. призна, че по-добре работи с жени (по повод избирането на Цецка Цачева за председател на НС). Да, но как да пропуснем Божков. Богат, известен, строг и най-важното - живее на ул. Московска 43, а кметството е на Московска 33. Това, ако не е знак от съдбата! Е, вярно е, че е под домашен арест, но ще работи home office, а и подчинените му лесно могат да ходят у тях за съвещания.

Още: Наръчник за каране на кола в "Люлин": Няколко прости правила, които е хубаво да знаете

 

Автор: Дон Базилио