Васил Божков стана главен секретар на МВР, престъпността спадна рязко

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Васил Божков е заел поста главен секретар на МВР, освободен вчера от Петър Тодоров след дълги кандърми и окопна война между правителството и президента.

“Вратата на килията в ареста беше отворена. Реших да се разтъпча и тръгнах по коридора. Охраната гледаше мач по телевизията и никой не забеляза как излязох на двора да изпуша една пура” - разказа Божков пред смаяните и дори леко уплашени репортерки.

“Вечерта бе много приятна, имаше дори Синя Суперлуна. Тръгнах към МВР, за да видя как вървят нещата с обвиненията срещу мен, и се оказа, че там всички също гледат мач. Бутнах една открехната врата, на която пише Главен секретар, а столът вътре беше празен. Седнах и всичко се нареди. Е, по пътя може и да съм дал някой милион, но не помня” - обобщи кариерното си развитие хазартният бос.

Още: Пет родолюбиви идеи за Юнак Цончо от "Възраждане"

Анализаторите на политическите процеси коментираха, че новата позиция на Божков носи редица ползи. Първо, спестява се от охраната, която му бе назначена в ареста.

Второ, всички иманяри в България веднага са предали в МВР намерените от тях антики. Като цяло престъпността в страната е намаляла за броени часове.

Трето, координацията между МВР, МВнР и прокуратурата се е подобрила и вече няма да са нужни няколко дни, за да стане ясно дали някой завърнал се от чужбина “пасажер” (по определението на Борисов) е екстрадиран, експулсиран или доброволно прибрал се.


Четвърто, липсващият брат Галев се е обадил на 112 и е казал, че е на разположение на властите.

Още: ТЕСТ: Ще успееш ли да бъдеш жива рана като Слави Трифонов в политиката?

Единственият недостатък е, че Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са в неизвестност и не вдигат телефоните си.

 

 

Автор: Дон Базилио