Запознайте с В. - пчелата инфлуенсър

icon
Sofialive.bg
Източник: инстаграм

Бззззззззззззззззззззз.

Бззззззззззз?

Бзззззззззз!

„Името ми е В. и искам да стана известна инфлуенсърка. Колкото повече ме фолоувате, толкова повече брандове ще искат да работят с мен.“ . Е, запознайте се с В. Тя е кокетна французойка, която позира за селфита, качва снимки в инстаграм и се бори за внимание. Само че малко бръмчи и пърха с крилца, които далеч не са онези ангелските от онзи известния моден подиум, как се казваше...? В. е...пчела! И не се заблуждавайте – далеч не стои по цял ден в дома си. Тя е работно момиче с кауза. Ама не като каузите на последната ни миска-инфлуенсърка. В. е деликатна, образована и със сигурност знае как да се бори за своето. Какво е то ли?

Няма смисъл да навлизаме в сложни научни обяснения относно важността на пчелите. Ще ви го кажа по най-простия начин, а вие няма да ми се обидите – не ви подценявам, просто когато имаме проблем от такова естество, нямаме време за сложни конструкции, научни дефиниции и трудове от дисертационен тип. ПЧЕЛИТЕ ИЗЧЕЗВАТ! ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ!

Добре, хванах ви вниманието. Но моето го хвана ето този профил - на В. (@bee_nfluencer). Там ще попаднете на снимки от едно пчелно ежедневие – пчелата чете модни списания, ходи на шопинг, сади кактуси, рисува, посещава галерии и най-важното – набира средства за фондация, която се занимава с опазване на пчелите. Как се случва това ли? Ами много е просто – инфлуенсърите, които познаваме, се къпят в лукс благодарение на нашите лайкове, коментари и следвания. Накратко за незапознатите: компании от различни браншове плащат определени суми на хора с големи аудитории, над чието мнение могат да влияят, за да рекламират продукти от различен тип. Пчелата В. обаче набира средства за своята кауза. В. е обикновено момиче с обикновени желания – тя мечтае за сигурност в своя кошер и за един по-добър и безопасен живот за своите посестрими по целия свят. Все още ли се чудиш как можеш да помогнеш на пчелите? Ако със своите шест фини крачета В. може да държи три плаката, които апелират за спасението й, то ти можеш сега, само с един от десетте си пръста да станеш част от каузата, следвайки я и споделяйки с приятели нейната мисия.

Сега ще ми кажете, че леля Пенка от Куртово Конаре си гледа пчелите и всяко лято ги виждате и даже една тъкмо в края на август ви ужили. Съгласна съм. Леля Пенка си ги гледа нейните. Но пък и много пчелари за поредна година пропищяха от цели кошери мъртви пчели поради безразсъдна употреба на силни химикали от страна на земеделци. Това го знаете. Знаете и, че съвременният начин на живот не е особено благоприятен за пчелите – те все по-трудно оцеляват и ние, хората, сме виновни затова. Само че и много хора не се замислят или неглижират проблема, защото традиционно смятат, че щом не ги касае пряко в този момент, няма нужда да се замислят. Други пък сумтят и се оправдават: „Ама какво да направим за тия пчели сега, да си се разбират там пчеларите и земеделците и да го оправят тоя проблем.“ . Ако се припознавате в една от двете групи, няма страшно – В. е отзивчива и винаги отговаря на зададените към нея въпроси.


Бзззззззззззззззз!