Защо е излишна депресията през есента

icon
Sofialive.bg

Когато започнат да идват по хладните месеци от годината, всички някак тъгуват по лятото, правят всичко възможно да му се радват до последно и упорито отбягват мисълта за предстоящите сезони. И в такива занимания изведнъж осъзнаваме, че есента е настъпила. Следва лека еуфория колко е красиво навън, колко са топли цветовете и как обичаме есенни аромати, но много кратко след това повечето хора се сещат, че извън тази приказна красота не обичат студ, дъжд, якета и облачно небе. И тогава първото, което ни хрумва, е да разпространим кофти слухове, че тия месеци само депресии носели и сме много кисели не защото просто обичаме да се оплачем, а защото градусите паднали(нищо, че това лято беше по студено от тазгодишния октомври).

Тъй като във всеки сезон има чар, както във всяко нещо на света, сме ви подготвили няколко неща, с които да озарите мрачните небеса през сезона за себе си и да се влюбите в есента!

РАЗХОДКИ В СЛЪНЧЕВИТЕ ДНИ: Въпреки че градусите нямат намерение да се покачват, доста от дните през настоящия сезон са се запасили със слънце, така че да може да грее и през тях. Въпреки хладния въздух, топлинката от лъчите му ще ни сгрее и без да ставаме целите червени от горещина, ще се насладим спокойно на разходката си.

ПРИРОДАТА: Всички знаем, че тя е най- великият художник! И макар да го доказва през останалите сезони, есента е единственият, чиито цветове може да създаде само природата. Никой гений не би успял да съчетае така багрите си, както артистичната есен е съумяла.

УЮТ: Есента пленява сърцето с всеки полъх на канела, печена тиква и карамел. Сезонът, в който всички подновяват парфюма с по- сладък аромат, променят интериора вкъщи, както и любимите ароматни свещи! Всичко пламенно, е също в нейната характеристика и именно затова, макар всички да виждат падащите листа като единствен нейн символ, аз бих посочила и огъня като такъв, тя го пали отново в душите и желанието да се стоплим събужда топлите чувства- те са основното, което помага в случая.

СИМВОЛИКАТА: Защото "Есента ни показва, че промяната може да е красива" и "Падащите листа са доказателството, че да оставиш миналото да си отиде е добра идея."

 


А тук можеш да видиш нашия ТОП10 за Хелоуински костюми

Едно откровено ревю за динамиката и режисьорската гениалност