Данаил Найденов: Аз съм Дарт Вейдър

Данаил Найденов: Аз съм Дарт Вейдър

Учи се на мракобесие от Де Ниро, разпуска с хавански пури и евтин бърбън, а напоследък чува най-често думата “тата”

В измислен герой вадим на показ анимационни, комични, различни и всякакви щури роли, в които никога не си очаквал да видиш нашите герои. Днес ще те запознаем с Данаил Найденов, който освен че списва един от по-интересните сайтове за кино критика PopcornMoviesBG.com, е и заклет Star Wars фен. И най-вече на Дарт Вейдър.

Здравей, лорд Вейдър! Къде те хващаме?
Тъкмо кацам, че нещо поднася задницата на Екзекутора. Има един майстор в квартала, наричат го Ричи. Черен е, взима евтино и работи бързо, а през следобедите продава във “Всичко по левче”.

Как се готвиш за премиерата на новия Star Wars?
Ежедневно смесвам корелианско уиски и една контрабандна водка от запасите на дебелия Джаба Хътянина. Мисля, че зет ми Соло я е внесъл. Направил съм си и календар до премиерната дата, в който всеки ден отбелязвам оставащите дни.

Данаил Найденов image

Как се чувстваш под командването на имрератор Дисни?
Император Мики е абсолютен мишок, но често с него пушим билки из градинките в “Дисниленд“. Старият ми господар Лукас сключи добра сделка и ме продаде за колосална сума, но и Мики е пич. Говори меко, все едно е от Варна, а аз обичам да го имитирам.

Сърдиш ли му се, че не си част от отбора в новата трилогия?
Не. Нека се радват внуците. От моята генерация вече сме бита карта  и дори да влизаме смело на “без коз” с четири валета - все нещо не се получава. Знаете как е - ишиас, лумбаго, артрит - все такива неща. Важни са поколенията след нас, а ние ще бъдем по кината най-вече от носталгия.

Какво има от Тъмната страна на Силата?
Могъщество, кубински пури и евтин бърбън от Кентъки.

Липсва ли ти нещо от годините, когато беше Анакин?
Със сигурност не ми липсва пясъка, който ми влизаше по всички възможни дупки. Не ми липсва и отрепката Уато, но понякога искам да посещавам една аптека, където имаше добри лекарства против астма.

Абе, как така ги редуваш в рода си наследниците през поколение - ти от джедай стана сит, Люк и Лея си останаха от светлата страна, внукът ти Кайло Рен пак е на тъмно. От кой си горд и кой те кара да се срамуваш?
Люк се оказа лекенце и не се присъедини към мен, когато имаше възможност. Избра да движи с бунтовнически отрепки, а накрая хептен ме довърши. Лея и тя излезе нечитава, след като се събра с Хан Соло. Все си мислех, че ще предпочете Чубака.
Виж, малкият Кайло се оказа моя кръв. Малко е ревлив и е доста рошав, а и има проблеми с ушите, но свърши добра работа, като изпрати Хан в онзи трап. Малко го клъцна с меча, ха-ха.

Доколко се чувстваш човек и доколко машина?
Изцяло съм човек. Машина съм само на маса и в леглото. Попитайте жена ми.

Какви са предимствата на киборга пред човека?
Какви са предимствата на вибратора пред истинския? Докарва го на размер, но градусите му са ниски.

Налага ли се да се отбиваш често през пит-стопа?
С годините все по-често се налага да го посещавам.

Къде разпуска Дарт Вейдър?
Навремето обикалях клубовете по много планети, но напоследък разпускам най-много, докато редя кула от дървени кубчета, слушайки безкрайното повтаряне на думата “тата”. В петък обаче обичам да съм в пиано бар, където мога спокойно да си отвинтя шлема.

Абе... винаги сме се чудили -  как се лъска лазерният меч?
Машината изисква ласка, грижливо гледане и смазка. Така боравя с меча - често го лъскам с методични движения и умерена честота, но много внимавам да не стане някоя беля и да омажа наметалото.

От всички планети, които си обиколил, коя ти е най-любимата?
Всички планети са ми любими, с изключение на Планета Пайнер. Бих им пуснал лъч от Звездата на смъртта, ей така, за шоуто. Навремето много натисках Императора да свършим тази работа, но още тогава той ме спря и каза да не се занимавам с долнопробни отрепки.

Данаил Найденов image

Знаем, че е кофти да подхващаме темите с бившите, но какви са ти спомените за Падме Амидала?
Спомням си я с добро, независимо, че повярва на бившия ми учител Оби Уан. Така и не разбрах обаче защо татко Лукас не избра Ева Грийн за тази роля, а ми натресе Натали Портман. Не, че не я харесвам, но еърбеците са малки.

За какво ползваш Силата, когато не воюваш?
Какво означава “не воюваш“?

Кой ти е любимият злодей извън Star Wars?
Има едно момченце, Робърт Де Ниро се казва. Същото това момченце създаде зашеметяващия злодей Макс Кейди в Нос Страх на Мартин Скорсезе. С Боб сме приятели по чашка и често взимам от него уроци за това как се използва тъмната страна на Силата.

Можеш да четеш ревютата на Данаил в неговия сайт PopcornMoviesBG.com

Текст Ивайло Александров/ Фотография Иво Михайлов

Още от категорията

Етюд-и-те на София x Sofialive

Категория: супер фотограф

Ива Екимова

От момиче на късмета до жена с късмет и вдъхновяваща кариера

Владимир Полеганов

Крие се в червената трева най-вече от тези, които я виждат единствено като зелена и знае какво се шири зад стените на съня

От общината