One More Light на Linkin Park
One More Light на Linkin Park One More Light на Linkin Park One More Light на Linkin Park

One More Light на Linkin Park

Новият албум затвърди поп статуса им

Не, че не се очакваше, но след като е факт и го чуеш, идва малко като шок. Въпреки че с последните си албуми бавно и славно вървяха натам, този е самата крайност и е изцяло различен от нещата, които досега са правили. Едно нещо, което Linkin Park са запазили, са електронните мотиви, които се откриват и в последните албуми. Не ни разбирайте погрешно, албумът сам по себе си не е лош. На 3-4 слушане даже може и да си припяваш на повечето песни. Но за всички верни и стари фенове на групата One More Light е трудно слушаем първоначално.

chester image

Вярно, те сами се провъзгласиха за поп група или поне група, която прави поп песни, но подходът и отношението им към критиката допълнително отблъсна феновете. По-рано този месец Честър Бенингтън се обърна към почитателите си с думите “просто продължете напред”, говорейки за любимия на всички Hybrid Theory, за чиято автентичност и тежко звучене хората така здраво са се хванали. Честър отправя и по-сериозни коментари към хейтърите. В допълнение казва на хората, които твърдят, че са продажници да “се разберат навън” с него, и че всички, които ги мислят за такива, както и музиката им, ще ги “прасне през устата”. Тази грубост може и да му коства и верни фенове, които са били склонни да дадат шанс на албума.

linkinpark image

Истината е, че всички, които слушат Linkin Park от самото им начало е нормално да са все още силно привързани към първите албуми и звученето им. Беше нещо различно и ново за времето си и много хора го асоциират с ранното си тийнейджърство, с много силни емоции и спомени. Да, не можем да очакваме да не се променят, както хората така и музиката, която правят неизбежно се променя, пораства и надгражда. One More Light не надгражда предишната им работа, просто защото е прекалено различен за сравнение.

mike image

Ако трябва да обобщим - албумът е хубав. Но си го слушай просто като албум, а не като албум на Linkin Park. Обърни внимание на текстовете, далеч не са лоши, особено "Sorry For Now", която е писана за децата на Mike Shinoda, които още не разбират жертвите, които той трябва да прави и защо толкова често отсъства. Има и много заразни песни като "Talking To Myself", "Battle Symphony" и "Halfway Right", и разбира се парчето им с поп певицата Kiiara - "Heavy". Понякога е хубаво нова музика да се слуша като музика сама по себе си, а не като музиката на определена група. Трудно е да си активна група от толкова години и да имаш солидна фен база, която е с високи очаквания от теб и въпреки това да продължаваш да правиш музика, особено ако изцяло смениш стила си. Казваме им едно браво за старанието и си пускаме One More Light, защото с всяко слушане ни харесва малко повече.

Текст Аби Белчева

Коментари

Други от музика

Бразилско късометражно кино в София

Бразилско късометражно кино в София

“Неконформистката алтернатива” представя "Наблюдение на промяната"

Калигула

Калигула

Чудовищна диктатура като стратегия по оцеляване на егото

Зимни приказки

Зимни приказки

Изложба рисунки на Петя Константинова

От общината