Monkey3

icon
Sofialive.bg

Monkey3 са от онези банди, които никога няма да станат големи. Нито ще се скъсват да ги въртят дори по рок радиата. Те обаче са от другите, специалните групи, които имат малко, но верни фенове, а музиката им е много повече от просто свирене на рокенрол. Хващащ стоунър рок груув се разпилява в психеделични картини с щипка прог и звучене, силно повлияно от златната епоха на стила - 70-те години, без обаче да звучи умишлено винтидж или ретро. Швейцарците Monkey3 са чудесни джем рок трипаджии и за пръв път ще свирят у нас на 10 септември, на втория ден на Wrong Fest над село Войнеговци и хванахме китариста им Борис на къс пас.

monkey3 image

Как изобщо се захванахте със свирене в банда?
Като музикален фен и най-вечер и най-вече на рока и блуса, един ден хванах китарата и леко ми хареса. Всъщност, дотолкова ми хареса, че си помислих, какво ли ще бъде да имам собствена група и да опитам да правя собствена музика. Впечатляващо е, как музиката е чудесна възможност да изразим чувстата и емоциите си и да ги споделим с други.

Какво направлява музиката на Monkey3?
Страст, отдаденост... и пътешествие!

Според теб как хората чуват музиката на бандата?
Не съм сигурен... надавам се да им харесва.. може би си мислят, че сме психеделични, тежки и емоционално отнесени. Други ни чуват като саундтрак на яко космическо пътуване.

monkey3 image

Как разбирате когато една мелодия е достатъчно добра, за да бъде споделена?
Не е въпросът да е достатъчно добра, тъй като не е възможно изобщо да се прецени, колко добра е една мелодия. Доста е субективно. По-скоро, ако даден риф или мелодия ни носят някаква емоция, развълнуват ни и ни харесва да я свирим, то най-вероятно бихме я записали.


Какво намирате за вдъхновяващо?
Слънето, луната, небето, морето, планините, червеното вино и готината храна.

monkey3 image

Ежедневието пречи ли на креативния процес на Monkey3?
Няма как ежедневието да не се намесва в креативния процес. В различни настроения няма да напишеш същите мелодии и да попаднеш в същата атмосфера.

Каза, че и ти самият си фен - какво слушаш напоследък?
Напоследък харесвам седемдесетарски соул/фънк - музиканти като Dr. John, Betty Davis, The Meters, War... отнесени, жестоки и вдъхновяващи!

Monkey3 са на втория ден на Wrong Fest
Билети по 25 лева за един ден и 40 за целия фестивал от Ticketlogic