На гости у Щастливеца
На гости у Щастливеца На гости у Щастливеца На гости у Щастливеца

На гости у Щастливеца

Зимно щастие на върха на вилицата

Сигурно се чудиш къде да избягаш от заледената градска атмосфера, без да изгубиш дозата уют, от която се нуждаеш в студените вечери на февруари. Спокойно, идваме на помощ и ще ти разкажем как да преодолееш минусовите температури и застояването вкъщи, без да позволяваш да съсипват настроението ти за нещо специално. Знаеш го ресторант Щастливеца, нали? Там магията има своя дом и обядът, и следобедът, а и вечерята се превръщат в едно незабравимо изживяване на фона на дом от 30-те, където всеки един детайл е на мястото си.

shtastliveca image

Вглеждаме се в портрета на Алеко, който ни посреща, и усещаме, че тук машината на времето функционира безотказно. Съвършено реставрираните старинни мебели носят духа на историята и ни карат да си сложим най-шармантната шапка, защото отиваме на гости у Щастливеца. А ястията, които ни поднасят любезните сервитьори, ни шашват с въображение и стил.

shtastliveca image

Ето сега ще ти разкрием и за част от впечатляващото зимно меню. Започваме това кулинарно вълшебство с телешка джолан чорба с печурки, манатарки и цяло яйце. С такъв обяд после със сигурност ще имаш сили да пребориш всяко предизвикателство на работното място или просто да се разходиш в студеното време, което несъмнено ще спре да те плаши.

shastliveca image

Ако пък прекараш следобеда при Щастливеца на чаша ароматен чай с подходящото алкохолно гориво и четиво, няма да сгрешиш. Всичко е на една ръка разстояние от теб.

shtastliveca image

Това, на което те съветваме да отделиш специално време и внимание, са агнешките джоланчета със зелена леща, хрупкави морковчета и аспержи. Най-добре на дълга вечеря в компанията на близки приятели, с които да се радвате заедно на фантастичния вкус и комбинация.

shtastliveca image

Още докато си похапвахме разкошното шоколадово суфле с малини, си помислихме, че това е перфектната идея за празника Свети Валентин. Трява ти само половинка и финалната нотка на романтичната вечеря е сложена. После ще ни благодариш!

Коментари

Още от категорията

Craft Beer. Craft Food.

Крафт бирите превземат сърцата ни, а родните пивовари - менюто на ресторант Aubergine

Are you OK, bro?

Социално ангажирани брадатя

Мекица и кафе

Вкусно като при баба, но в сърцето на София

Най-четени!

2016 - годината, в която рокът не умря

А тези албуми са категорично доказателство за дълголетие и пращящо здраве

Горан Тричковски

Лесно е, когато знаеш какво искаш

Зимни приказки

Изложба рисунки на Петя Константинова

Виж новия клип на Бьорк

Албумът Utopia излиза другата седмица

Are you OK, bro?

Социално ангажирани брадатя

Аои Хасегава

Светлината е ключовият елемент в интериорния дизайн

Бразилско късометражно кино в София

“Неконформистката алтернатива” представя "Наблюдение на промяната"

Калигула

Чудовищна диктатура като стратегия по оцеляване на егото

От общината