С детето на градинка

С детето на градинка

Къде в София можеш да отидеш днес

Точно за Деня на детето навън грее слънце та се пръска. Ситуацията е ясна - освобождаваш си остатъка от деня и завеждаш малкия принц или принцеса на градинка! Какъв по-хубав начин да прекарате празника, с някой друг сладолед или захарен памук, а за теб някой сайдер или дори студена бира под шарена сянка на пейката. Имаме няколко предложения къде можеш да заведеш твоето палаво ангелче да се порадва на хубавото време. Избрали сме ти площадки, които си вървят с цял парк.

zaimov image

Заимов
Може би в момента е един от най-хубавите паркове: две площадки за деца, кафета, заведения, балони, захарен памук, пуканки, че даже и Приказната къщичка, където има интересна форма на театър за деца. Абе пълна програма. Има и нови тенис маси за порасналите деца. Идеално място, да прекараш деня, недалеч от пъпа на центъра. А най-голямото предизвикателство за малко по-големите приключенственици е голямата “паяжина”, която ще накара всяко дете да се превърне в Спайдърмен.

ndk image
НДК

Има ли нужда от реклама? Паркът не е малък и има редица забавления. Площадката за деца, макар и не на 100% запазена, гъмжи всекидневно от малчугани, които обичат да приключенстват както по пързалките, пясъчниците и абстрактните уреди, така и около малкия водопад с рекичка, които блажено шумят непосредствено до площадката. Тези от тях с повече въображение ще се помислят за Индиана Джоунс и ще е трудно да ги спреш от разузнавателната им мисия.

borisova image
Слончето

Борисовата е най-големият парк в цяла София, а високите дървета и гъстата му сянка го правят перфектен за разходка в един горещ ден. А Слончето е там откакто някои от нас дори са били деца. Може да се каже, че това е вечната площадка, колкото и да я променят. Хубавото й сега е, че има катерушки, пързалки, люлки и всякакви съоръжения за различни възрастови групи, което за съжаление в доста паркове липсва.

pametnika image
Паметника

Освен най-известната рампа в София, паркът има и фитнес (както почти всички по-големи паркове вече) и е от малкото места със запазени каменни фигури, на които и до ден днешен децата се карат кой пръв ще се покатери (на онази камила още ни е трудно да се качим). Автентичността на каменните животни сигурно все още кара децата да се чувстват като в джунгла.

artur image
Крал Артур

Детската площадка се намира в Южен парк II част, което се пада зад хотел Хилтън (доста близо до НДК). Новият Заимов. Не случайно го определяме така - едно от съоръженията е същото като едно от най-известните и обичани навремето съоръжения, което се намираше в парк Заимов, а именно въжето, по което се спускаш от единия до другия край (чувството е както когато Тарзан се спуска с лиана). Реалният Южен парк също е добра опция за днешния ден, паркът е пълен със забавления и площадки. А за хората от другия край на града - Западен парк, в който също има нови детски площадки.

vuzrajdane image
Възраждане

Макар и все още малко пуст, новият парк е намерил верни почитатели и редовни посетители. А новата детска площадка е просто прекрасна. Шарена и разнообразна, трудно ще писне бързо на детето ти. А дори да се случи около вас е пълно с големи тревни площи и няколко хълма, по които може да тича на воля. Ако и това му писне бързо остава най-голямата атракция на целия парк - фонтаните в земята. Точно така, без заграждения и вода, в която да паднеш, около фонтаните има шахти, в които водата се отича и не знаеш точно в кой момент ще ги пуснат.

kokolandia image
Коколандия

За това райско детско кътче в дебрите на Борисова градина е съвсем излишна рекламата, даваме ти само една снимка и напомняме, че мястото не е подходящо за съвсем малки деца, но гарантира детето ти да си изкара чудесно.

Заключението е, че площадки има много, дори такива в най-крайните квартали и в междублоковите градинки. Стига да намериш време да изкараш малкия звяр..аа така де, ангел. И то не само днес ами по няколко пъти в седмицата, а защо не и всеки ден (при хубаво време). Разнообразните съоръжения на различни места развиват въображението и цялостната мозъчна функция на детето, стига разбира се да го пазиш да не падне на главата си. Шегата настрана - днес е прекрасен ден за разходка в градинка, възползвай се.

Коментари

Още от категорията

Craft Beer. Craft Food.

Крафт бирите превземат сърцата ни, а родните пивовари - менюто на ресторант Aubergine

Are you OK, bro?

Социално ангажирани брадатя

Мекица и кафе

Вкусно като при баба, но в сърцето на София

Най-четени!

2016 - годината, в която рокът не умря

А тези албуми са категорично доказателство за дълголетие и пращящо здраве

Горан Тричковски

Лесно е, когато знаеш какво искаш

Виж новия клип на Бьорк

Албумът Utopia излиза другата седмица

Исус Христос-Суперзвeзда в София

Оригиналният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър за пръв път у нас догодина

Бразилско късометражно кино в София

“Неконформистката алтернатива” представя "Наблюдение на промяната"

Калигула

Чудовищна диктатура като стратегия по оцеляване на егото

Sofia Beats

Новият лейбъл стартира с парти на 22 ноември

Lacuna Coil

Италианската готик метъл група с два концерта в София

От общината