Ла Форка

icon
Sofialive.bg

Великденските пости започват сега, но ако не смяташ да се въздържаш, имаме едно от най-изкусителните предложения, които са ни попадали наскоро. Храна с много и великолепно месо от породата Блек Ангъс. Позволи ни да те запознаем с Ла Форка, а когато прочетеш текста, можеш да си запазиш маса в ресторант Табиет и да опиташ говеждо месо, каквото никой друг наоколо не може да ти прeдложи.

tabiet_1_1024

Зад апитетното, ароматно и крехко ястие Ла Форка стои специална технология и подготовка на месото. Както вече ти споменахме, то самото също не е какво да е, а от породата Блек Ангъс - едно от най-добрите меса, които се предлагат в световната кулинария. Месото идва охладено директно от САЩ и Австралия, а нашите приятели от ресторант Табиет вдигат завесата на кухнята си и ни позволяват да надникнем, за да разберем защо Ла Форка е толкова вкусно ястие и основен акцент в менюто на заведението за 2016.

laforka_815

Ла Форка в буквален превод означава бесилото. Месото се приготвя предварително в кухнята, преди да се нареди на металната стойка (напомняща боздуган с шишове), на които се закачат приготвените вече парчета говеждо месо. Тайната е в това, че шишът е силно нагрят, преди да бъде закачен на стойката, а над сготвеното месо се нареждат парчета ароматен бекон. Така блюдото се приготвя пред клиента - говеждото се доизпича на шиша, а от горещината на металния прибор беконът през цялото време пуска апетитна мазнина върху резените месо, което допринася за неповторимите му вкус и аромат.

tabiet_2_1024

Ла Форка се сервира с ориз басмати, приготвен по рецепта специално за ястието. Оризът е допълнен със зеленчуци и карамелизиран лук и върви с три соса - горчица, барбекю и соев сос. Изкушението може да бъде поръчано в три различни размера, в зависимост от това дали сте двама души или по-голяма компания. Остава само да събереш приятелите, да отскочите до ресторант Табиет в Лозенец и да решите колко сте гладни, за да си поръчате порция Ла Форка от 600, 900 или 1200 грама. Останалото остави на готвачите и се приготви да вкусиш говеждото по начин, който ще помниш чак до следващия път, когато поръчаш Ла Форка.

Единият не сваля джапанките, другият си пада по часовници и двамата са луди карачи