резултати от:

Sofia Live Club
Sofia Live Club Sofia Live Club Sofia Live Club

Sofia Live Club

Няма по-добро място за музика на живо в София - нека някой ни обори, ако може

пл. България 1 (в подлеза на НДК, срещу фонтана);
0888 33 11 93;
пн-нд 20:00 - 07:00;
www.sofialiveclub.com
www.facebook.com/pages/sofialiveclub

Седящи места: 270 бр.
Малко уиски: 5.80 лв.
Малка водка: 4.50 лв.
Бира: от 3 до 6 лв.
Коктейли: от 7 до 9.50 лв.
Има фейсконтрол, Wi-Fi и гардероб. Няма паркинг и градина. Плащане и с карта.
Вход: 10 лв. (без вечерите, в които свирят чужди гости)

Кое е най-важното за един клуб? Готината обстановка? Коректното обслужване? Стилният интериор? А може би класата на гостуващите изпълнители? В Sofia Live Club всичко това е в наличност и затова не се учудваме, че той притежава точно онази атмосфера, която прави едно място специално. Но всъщност най-важното качество за един клуб, което изпреварва дори дизайна на бара и сепаретата или цветът на подовата настилка, е звукът. Така е и в Sofia Live Club. Първият човек, влязъл там преди всякакви дизайнери и естети, е бил специалист по озвучаването. Той е дал експертно мнение кое как трябва да стане, и, съдейки по резултата, си е свършил работата.

sofia_live_club_4_800 

Има нещо интимно в концертите в клубната обстановка тук. Дистанцията, която съществува на стадион или в голяма зала, изчезва. Артистът е пред теб, на огромна сцена, и ти го виждаш и чуваш от всеки ъгъл. Дори ако ти стиска, в някоя почивка може да стиснеш ръката на своя музикален идол. А това, не се забравя. Ние знаем - случвало ни се е.

sofia_live_club_5_800 

Но Sofia Live Club разполага с достатъчно пространство, за да си позволи и сериозни концерти с големи имена и маса публика. И го прави, защото така, бавно и славно, гради своята история. Още помним сета на магнетичната Барбара Тъкър малко след откриването му през 2009-а. Соул и хаус примата вече ни бе спечелила с тракове като „I Get Lifted", „Beautiful People" и „Most Precious Love", но именно тук за първи път настръхнахме от мощния й тембър. По съвсем друг начин звучат първата ни джаз дама Камелия Тодорова, ефирната Белослава, меланхоличните Блуба Лу, талантливите Gravity Co и динамичните Остава например, които неведнъж сме слушали в Sofia Live Club. Изпълненията на големите Били Кобън, Стив Лукетър, Тони Макалпайн и Мецофорте също дълго ще помним. Както и култовият DJ Premier, соул чудото Джейми Уун, арендби дивата Естел... Списъкът е доста дълъг и всяко име асоциираме с уникална вечер. Затова и продължаваме да следим изкъсо програмата на клуба - едно от малкото места у нас, където се усещат предимствата на живата авторска музика. При това се доверяваме на селекцията, защото знаем, че дори и името да е непознато за нас, то е доказано в музикалните среди.

Фотография Васил Танев

 

Носи в джоба си още куп готини места от града
с мобилното приложение на Sofia Live

sofia_live_mobile_app_728

Подобни

Abordage

Abordage

Кофис, настолни игри и крафт бира за софийски пирати

повече информация
HUNT

HUNT

Новият столичен нощен клуб

повече информация
Hamachi-ni

Hamachi-ni

Японска традиция в съвременната европейска динамика

повече информация
Tre P

Tre P

Печивата на Италия на едно място

повече информация
Mix of Figs

Mix of Figs

Място за бързо хранене, което предлага здравословна храна

повече информация
Новото лице на Petru’s

Новото лице на Petru’s

Обновен и все така приветлив, ресторантът чака нови приятели

повече информация

От общината