Жените капризно желаят мъже, които носят тези имена - случвало ли ви се е да имате история с някой от тях

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Всеки носи своята собствена енергия и я дооформя чрез говор и действия, но името на човек също има много голямо значение, особено по отношение на първото впечатление. Забелязва се тендеция, че българските дами проявяват засилен интерес към няколко конкретни имена. Например:

Кристиян

Жените асоциират мъжете с това име като големи мъжкари, на които могат да разчитат при всяка една ситуация. Те несъзнателно хлътват по представата за алфа-мъжкар, което името излъчва; всеки Кристиян в това отношение има предварителна преднина в сравнение с останалите. Tова обаче само в модерния прочит. В старинния Кристиян, разбира се, идва от "християнин", от това, че всеки, който носи това име, е защитен от светия кръст. А необходимостта от протекция винаги е била водеща при дамите. 

Димитър

Мъжът на име Димитър има специална аура, която по някаква причина въздейства силно на жените. Известно е, че гръцкият първообраз на името Димитър най-вероятно води началото си от Деметра, античната древногръцка богиня на земеделието, на зърнената жътва, на плодородието на земята и на зараждащия се живот, пазителката на брака. Именно по тази причина името Димитър дава чувство за сигурност, уют и закрила - това, което се търси от жените. 

Радослав

По-сложните имена, съставени от две други, се харесват на жените най-вече заради по-разнообразните възможности на назоваването им - Радослав може да е Ради, Радо, Слав; в зависимост от настроението на дамата. Името Радослав впрочем е мъжко славянско име - то означава "който се грижи за слава". В този смисъл Радослав е пожелателно за мъж, който е готов да завоюва територии (а в модерния свят - кариера или женски сърца); свързва се с представата за кураж и мъжественост. 


Денис

Денис е особен случай; привнесено от Запад, в античността има най-голяма връзка с Дионисий - богът на виното. Хората, носещи това име, не са обаче само купонджии; макар и леко горделиви, инати и надценяващи възможностите си, те могат да бъдат много грижовни и състрадателни. Понякога - и сърцеразбивачи. 

Виктор

Почти не е имало жена, която да не е имала в живота си поне един Виктор, който й е разбил сърцето или тя неговото. И не го казваме само заради "Ергенът". Тези мъже имат силно чувство за достойнство и собственичество. Често са ревниви, но това още повече привлича жените. Когато чуят това име, повечето жени си казват: "О, не. Още един Виктор ли?", но след това се влюбват в него без обяснение как. Ясно е и защо - "Виктор" означава победител. Кой не иска да бъде с победителя? 

Симеон

Още един алфа-мъжкар, чието близко присъствие създава усещане за сила и подкрепа; но и надеждата, че това може би ще е голямата любов. Жените обичат да пазят мъжа с това име дълго до себе си, защото не им е лесно да се разделят с него. Астрологичните четения, свързани с подредбата на буквите в името, твърдят, че мъжът, казващ се Симеон, се характеризира със стремеж към стабилност, успешна кариера; и ги постига. Но понякога се плаща цена - капризи и повечко нерви, идващи заради най-големия бич за всеки мъж - прекалената взискателност към него самия. Онези дами, които могат да се справят с тази взискателност, са най-подходящите партньори за тях.