НЕ носете часовник на ръката си по цял ден - ще си причините ето това

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Независимо дали предпочитате фитнес гривна или класически часовник, може да се изкушите да го носите през цялия ден. От броене на стъпките ви до наблюдение на съня ви, модерните часовници могат да направят много повече от това просто да ви покажат часа. Но, както се оказва, никога да не сваляте часовника си може да доведе до някои доста неприятни последици.

Като например: 

1. Може да почувствате болка в китката

Ако никога не сваляте часовника си, непрекъснатото притискане на нервите на китката може да причини болезнени усещания. И ако часовникът ви е твърде обемист и тежък и го носите твърде стегнат, това в крайна сметка може да доведе до увреждане на нервите. Ако почувствате изтръпване или мравучкане в китката си, опитайте се да регулирате и разхлабите каишката или си починете от носенето на часовника.

2. Може да доведе до синдром на карпалния тунел

Ако продължавате да пренебрегвате дискомфорта, причинен от носенето на часовника си през цялото време, това в крайна сметка може да доведе до доста неприятни последици, като синдром на карпалния тунел. Това състояние се причинява от постоянното притискане на нервите и може да ви накара да чувствате постоянна болка и слабост в ръката си, дори ако вече не носите часовника си.

3. Може да забележите белези по китката си


Въпреки че каишката на часовника ви трябва да приляга достатъчно плътно, за да не се изплъзне от китката ви, тя не трябва да притиска кожата ви и да оставя сърбящи отпечатъци. Леки петна по кожата ви, които изчезват много бързо, не създават никакви проблеми, но ако забележите червени петна, които остават по кожата ви известно време, това може да е знак, че носите часовника си твърде плътно. Ако не разхлабите каишката на часовника си или не дадете възможност на кожата си да диша, това може да доведе до дразнене и обрив в дългосрочен план.

4. Може да ви причини мускулни крампи

Ако носите любимия си часовник 24/7, постоянното притискане от каишката може да ограничи кръвообращението, причинявайки изтръпване. Липсата на приток на кръв от своя страна може да доведе до болезнени мускулни крампи и дори да повлияе на това как се справяте с работата си.