Ники Кънчев разкри подробности за новото предаване, което стартира

icon
Sofialive.bg
Източник: NOVA/Красена Ангелова

Много скоро известният журналист и водещ Ники Кънчев се завръща в телевизионния ефир с чисто ново предаване, наречено "Голямото преследване". Куиз шоуто му ще се излъчва всеки ден, от понеделник до петък, от 18.00 до 19.00 часа по Нова телевизия.

Както всички знаем, през 2001-ва Кънчев за първи път стартира култовното, актуално и до днес, шоу „Стани Богат“, което се превърна през годините и в негова визитна картичка. Както Ники, така и хора от продукцията още повече увеличават интереса към предаването, като дори казват, че то цели да надгради успеха на "Стани богат".

Новото предаване вече съществува в САЩ, Англия и Гърция. А много скоро и у нас, като в него ще са необходими знания, интелект и бърза мисъл. Ще има 4-ма души преследвачи, които ще „пречат“ и ще „ядат от парите“ на участниците. Те ще имат кодови имена: „Дама пика“, „Черният рицар“, „Мъдрецът“ и „Професорът“ и ще наказват всяка грешка и всяко незнание, в добрия смисъл на думата“, споделя тв водещият.

"В „Голямото преследване” голямата разлика със „Стани богат” ще е в динамиката. Всичко ще е много по-бързо. Плюс нещо невиждано досега в българския телевизионен куиз ефир – пряка битка на знания между Играч и Преследвач. Ау, надявам се на битки, които ще се помнят дълго, като тази край градчето Славков (нищо общо с Батето) край Бърно. Всъщност това е екс-Аустерлиц, където наистина е имало титаничен двубой между Наполеон и Кутузов. В „Голямото преследване“ знанията са издигнати в култ. Затова този път няма да съм сам. Ние търсим не просто участници, а големите умове сред нас. Обществото ни има нужда да ги види. Приемам като своя мисия да ги открия и да запозная българските зрители с тях. Преследвачите вече са ясни и са много интересни персони всеки един от тях! Направо са „А“ отбор, Висша лига! Разпознаваеми в цяла България.

Мартин Иванов или Черния рицар: победител в „Минутата“, 18 пъти шампион при Горанов, енциклопедия, „синя лавина“, автор на първата куиз книга в България за „Ливърпул“ и мой голям приятел. Любомир Братоев или Мъдреца: адски умен, начетен, хората се влюбиха в него в „Стани богат“ преди десетина години, немски възпитаник, организира религиозен туризъм. Пламен Младенов или Професора: един от най-силните куиз играчи в България, мерил сили и на европейско ниво, с много интереси и греещи очи. И Дамата ни Пика или Миглена Драганова: три пъти победи в „Последният печели“, не се взима на сериозно, но е много интелигентна и умна. Нещо важно: ако аз ще водя и говоря, ако играчите ще играят за пари, истинският тест обаче ще е за Преследвачите - всяка вечер един от тях ще е подложен на истински изпит. Тяхното реноме ще бъде атакувано всяка вечер. Това са Преследвачите за първия ни сезон, после ще се решава дали ще са те или други нови герои.", сподели Ники в специално интервю за Sofialive.bg, което можете да прочетете ТУК!

Имената им са Миглена Драганова и Мартин Иванов от „Последният печели“, Любомир Братоев, участник в „Стани богат“, и Пламен Младенов, получил най-висок резултат в предаването „Спортисимо“ (БНТ) през 2018 г. Всеки епизод от предаването ще бъде сам за себе си, няма да има продължение в друг ден.

В играта ще има 4-ма участника, които ще застават срещу водещия Ники Кънчев. Те ще отговорят на колкото се може повече въпроси в рамките на една минута, като всеки верен отговор ще им носи 500 лева. Сумата, изкарана през тази една минута, ще се натрупва, след което трябва да застанат пред преследвача, който ще им предложи изкусителна или не толкова оферта. Цялата технология ще стане ясна след старта на играта.