Ходи ти се на сауна? Опитай ефектът на градския транспорт в София!

icon
Sofialive.bg

Въпреки че спортът е здраве, а спортуващите живеят по-дълго, София не е най-доброто място за спорт в България. Усиленият трафик, все по-малкото зелени площи и липсата на много безплатни места за спорт, принуждават спортуващите или да отидат в закрити спортни зали, или въобще да не се занимават. Какви са обаче нестандартните, комични или дори абсурдни начини за спорт в столицата, с които може да изгорите доста калории, но и да си навлечете някои неприятни преживявания, успяхме да проверим!

1) Сауна-ефектът на градския транспорт – доказано е, че топлият въздух гори калории, което се предизвиква от отделянето на вода от тялото. И докато за едни сауната е трудно изпълнимо удоволствие, за други градския транспорт е необходимост. Особено летните месеци, и то в по-старите автобуси, жегата достига такива високи в самото превозно средство, че със сигурност наподобява сауна. Така че всеки, който иска да стопи някой и друг грам, може спокойно да направи една обиколка на София с градския автобуси. Да, накрая няма да изглеждате особено добре, но красотата е преди всичко друго.

2) Безцелно лутане из молове – безцелното обикаляне на големи търговски центрове също би донесло известно сваляне на килограми. Локализирани в София на различни места търговски обекти, както и голямата и площ, биха могли да осигурят нов вид на съвременния фитнес. Бързото ходене, съчетано с големи намаления, ще направи дори и най-големите почитатели на хамбургерите отвратени от калоричната храна, когато видят, че се задъхват и не могат да стигнат преди другите за любимите си магазини. Затова ако прекарате един ден от седмицата в безцелно лутане из моловете, със сигурност ще имате добър ефект върху фигурата си.

3) Парковете, или това, което е останало от тях – стандартният начин за спорт – тичането, не би бил същият, ако не е направено в парк. Големите зелени площи с чисти фонтанчета, свежи цветя и щастливи майки с колички не са особено популярни в София, но все пак ги има. Важното е обаче да се въоръжите, ако случайно някой ви нападне из храстите, защото в софийските паркове има доста опасни обекти, а и да умеете да скачате, за да не настъпите някое кучешко „подаръче”, оставено от собственици на домашни любимци, които не са свикнали да чистят след животните си.

4) Имайте бебе – освен всички положителни емоции, които носи след себе си бебето, то може да бъде използвано и като естествен фитнес стимулатор. Придвижването с бебешка количка в София е толкова трудно, неудобно и почти невъзможно приложимо, че честото и вдигане, сваляне и пренасяне, би довело до положителни резултати по мускулите на ръцете.

5) Купете си кола – автомобилът, за разлика от автобусите, има климатик, но все пак също може да е начин за отслабване в столицата. Стоенето в безкрайни софийски задръствания, би довело до закъсняване на времето за обяд, и дори пропускането му. Така изпиването на един фреш в колата със сигурност би намалило част от калориите ви за деня.

 


А тук можеш да прочетеш за религията на кича

5 нестандарти начина за спорт в София

 

Въпреки че спортът е здраве, а спортуващите живеят по-дълго, София не е най-доброто място за спорт в България. Усиленият трафик, все по-малкото зелени площи и липсата на много безплатни места за спорт, принуждават спортуващите или да отидат в закрити спортни зали, или въобще да не се занимават. Какви са обаче нестандартните, комични или дори абсурдни начини за спорт в столицата, с които може да изгорите доста калории, но и да си навлечете някои неприятни преживявания, успяхме да проверим!

  1. Сауна-ефектът на градския транспорт – доказано е, че топлият въздух гори калории, което се предизвиква от отделянето на вода от тялото. И докато за едни сауната е трудно изпълнимо удоволствие, за други градския транспорт е необходимост. Особено летните месеци, и то в по-старите автобуси, жегата достига такива високи в самото превозно средство, че със сигурност наподобява сауна. Така че всеки, който иска да стопи някой и друг грам, може спокойно да направи една обиколка на София с градския автобуси. Да, накрая няма да изглеждате особено добре, но красотата е преди всичко друго.

  2. Безцелно лутане из молове – безцелното обикаляне на големи търговски центрове също би донесло известно сваляне на килограми. Локализирани в София на различни места търговски обекти, както и голямата и площ, биха могли да осигурят нов вид на съвременния фитнес. Бързото ходене, съчетано с големи намаления, ще направи дори и най-големите почитатели на хамбургерите отвратени от калоричната храна, когато видят, че се задъхват и не могат да стигнат преди другите за любимите си магазини. Затова ако прекарате един ден от седмицата в безцелно лутане из моловете, със сигурност ще имате добър ефект върху фигурата си.

  3. Парковете, или това, което е останало от тях – стандартният начин за спорт – тичането, не би бил същият, ако не е направено в парк. Големите зелени площи с чисти фонтанчета, свежи цветя и щастливи майки с колички не са особено популярни в София, но все пак ги има. Важното е обаче да се въоръжите, ако случайно някой ви нападне из храстите, защото в софийските паркове има доста опасни обекти, а и да умеете да скачате, за да не настъпите някое кучешко „подаръче”, оставено от собственици на домашни любимци, които не са свикнали да чистят след животните си.

  4. Имайте бебе – освен всички положителни емоции, които носи след себе си бебето, то може да бъде използвано и като естествен фитнес стимулатор. Придвижването с бебешка количка в София е толкова трудно, неудобно и почти невъзможно приложимо, че честото и вдигане, сваляне и пренасяне, би довело до положителни резултати по мускулите на ръцете.

  5. Купете си кола – автомобилът, за разлика от автобусите, има климатик, но все пак също може да е начин за отслабване в столицата. Стоенето в безкрайни софийски задръствания, би довело до закъсняване на времето за обяд, и дори пропускането му. Така изпиването на един фреш в колата със сигурност би намалило част от калориите ви за деня.

 

Love is in the air, отвсякъде!