Наръчник за оцеляване на детско парти

icon
Sofialive.bg

Човек дори добре да живее, негов приятел се жени. После и следващ. И трети... И им се раждат деца. Децата имат рожденни дни. За рожденните им дни се организират партита с клоуни, свирки, балони, „забавни“ детски песнички и т.н. - изключително интересни за малките сладури, но не и за 30-годишните. Обикновенно на детските партита има много деца. Те се движат в група и често пищят неистово, колкото глас им държи. Разбира се, тук са и техните майки, които са винаги нащрек да скастрят децата за поредната им лудория с изказвания от сорта на:

„Пепи! Извади си ръката от устата на Моника.“
„Деси! Какво ядеш? Това пясък ли е! От къде го намери?“
„Гошко, тичай по-бавно.“


На партито са и бабите. Че къде без тях! По време на мероприятието, те най-често играят ролята на термометър: „Абе нещо се раздуха вятър. Защо не ги облечете тея деца?“

Тъй като винаги си бил душата на компанията, няма как да те пропуснат в списъка с гости за рожденните дни на децата и си поканен. Дълго време търсиш причина, с която да откажеш поредното детско парти, но сърце не ти дава да излъжеш верните си приятели, че леля ти е много болна и точно ти трябва да я гледаш.

С времето набираш солиден стаж по детските партита и изграждаш тактика, която може да влезе в употреба при необходимост на всеки нуждаещ се. Ето споделям! Няколко съвета как да не „умреш“ от скука на детско парти.

Като за начало още с пристигането гледай бързо да се ориентираш кой къде седи и избягвай изброените по-горе групи. Седнеш ли близо до майките рискуваш да навлезеш навътре в кухнята на отглеждането на деца. Това разбира се ще се случи само ако нямаш мнение по въпросите за камерите в детските градини, кучетата в парковете или кое е най-подходящото пюре за деца. Все пак, случи ли се да седнеш в близост до тази част от компанията, не оставай неподготвен. Отвори бързо сайта на бг-мамите и се запознай с актуалните въпроси и мнения. И, участвай активно в разговора.

С особено внимание избягвай бабите. Когато не се занимват с това да бъдат термометър, се преквалифицират бързо в социологическа агенция, а интервюто е неизбежно.

Къде живееш?
Къде работиш? Доволен ли си?
Сам ли живееш?
Имаш ли си приятелка? Е защо? Я какво хубаво момче си!


Ако искаш обаче да изпревариш събитията или да прекъснеш интервюто – контраатакувай:
„Ех, колко хубаво си беше при бай Тошо!“
„А преди какви кренвирши имашеее! А какъв кашкавал! И струваха стотинки.“
„А гледахте ли снощи сериала? Нур отложи сватбата с Ийт!“


Избягвай и групата на роднините – няма да понесеш вътрешно заводския им хумор и закачки. Най-добре се настани до някого, когото познаваш и има за какво да си говорите. Ако няма такова свободно място, гледай да седнеш до някой по-възрастен роднина - дядо, който вече е на няколко чашки и е необходимо само му подадеш тема за разговор. А после историите от хиляда и една нощ и за хиляда и една нощи, ще започнат сами една след друга. Е, поне така със сигурност няма да скучаеш, нали?

Не разчитай на ровенето в телефона. Бързо ще ти омръзне. А и така или иначе в социалните мрежи все едно и също се върти.
Ако някое дете иска да си играе с теб - откликни бързо, преди да е избрало друг гост.
Включи се в мероприятията по готвене, сервиране, отсервиране. Ако има нужда от човек за барбекюто – бързо вдигни ръка, преди някой да те изпреварил. Не се вживявай много в скарата – гостите ще изядат всичко, което им дадеш. Само бира да има. И се постарай касата да е близо до барбекюто.

И накрая, но не на последно място - ослушвай се кога е следващият детски рожден ден. Разбереш ли, побързай и резервирай кратка почивка в този период. Така поне няма да се налага да лъжеш, защо не можеш да присъстваш. Все пак имаш резервация и няма как да я отмениш...

Имаме си майстори на порцелана