Петък е! Напраи' се на животно!

icon
Sofialive.bg

Така, първо искам да кажа няколко неща, за да може всичко да е ясно. Ако очакваш да прочетеш рецепти за това как да си приготвиш супер фръц коктейли, или къде да отидеш да пийнеш и да се позабавляваш, по-добре спри да четеш.

Ако пък нямаш такива очаквания и си отворен/а за предложения, е, тогава предстои да ти дам точни и ясни препоръки за това как да се отрежеш до такава степен, че да не те интересува дали си на дивана у вас, под някой мост или в някой долнопробен бар.

Реално съветите, които ще получиш при правилното им спазване, могат да те отведат право до портите на Свети Петър, което гарантирам, че ще е супер яко трипче и не е за изпускане.

Да отидеш да се позабавляваш с добрия стар ключар ще ти даде достъп до едно райско кътче, където ще съществува само духът ти, докато тялото ти си лежи напълно безпомощно някъде на някой под.

И не се притеснявай, няма да умреш – просто временно ще разпуснеш – освен това тялото и духът ти отново ще се свържат утре и ще имаш на разположение цяла събота и неделя да рехабилитираш, защото в понеделник отново си на работа.

А каквото и да си говорим, не може постоянно да се работи – понякога е най-добре да припаднеш – то си е като цяла награда за това, че пет дни си се морил/а като вол.

Е, айде вече да минаваме към съветите, че не остана време до вечерта.


Вземи си ликьор, 5 бири, една бутилка вино, водка, 5-6 сайдерчета, наргиле и цигара

На първо място е много важно да си настроиш аларма, даже за по-сигурно и хронометър. Количеството алкохол, което ще изпиеш трябва да бъде консумирано в рамките на не повече от един час. В противен случай ще изпуснеш влака за купона на Св. Петър и няма да те пусне зад портите.

Така, по същество - правиш си списък, отиваш до магазина и купуваш това, което нямаш. После слагаш бирата, виното и сайдерите в хладилника, защото другите са за после. Правиш си наргиле, докато още можеш да боравиш с щипките и е сигурно, че няма да си изпуснеш някой въглен на крака си и да трябва да ходиш до Пирогов. А ако отидеш до там, няма да можеш да разпуснеш като хората. (белите стени, светлини и престилки никога не са били и няма да бъдат от най-релаксиращите неща за гледане)

Та, да – след като си оправиш тютюна в чашката на наргилето и подготвиш всичките му чаркове, идва моментът за пълнене на вазата. Много е важно количеството вода, което ще сложиш. Съотношението ѝ с водката трябва да е 1/3 в полза на по-веселата вода. Сипваш гърмящата смес, взимаш една кошница (най-добре да си откраднеш от някой супермаркет – много са удобни. Аз си имам една количка и я ползвам за пране, но това е друг въпрос. А да, и във входа си имаме ама тя вече е от големите – много беше практична, като се пренасяхме. Много се отплеснах. Обратно към темата.) и в нея слагаш бирите, сайдерите, виното и ликьора.

Сядаш пред телевизора и разпалваш хубаво наргилето. Дърпаш, колкото въздух имаш с почивки и в седнало положение, за да не паднеш. Като го разпалиш и да искаш вече няма да можеш да станеш, но поне вече ще си си взел/а всичко необходимо и няма да ти се налага. Виж ако ти се доходи до тоалетна - лошо...Ама, утре ще му мислиш.

И така започваш с бирата. Една бира, втора бира, трета бира. После разнообразяваш – удряш едно сайдерче, което дори не можеш да усетиш, защото е сладко като сокче, така че изпиваш и още едно – страшна вкусотия. Пафкаш наргиленце. После още една биричка. После още едно сайдерче. После пак пафкаш наргиленце. После минаваш на вино, за да не ти стане лошо от твърде много сладко. Изпиваш три-четири чаши – не повече. Послее – да, наргиленце! В един момент сигурно ще искаш да спреш да го пушиш, но точно тогава всъщност не трябва да се отказваш. Нали знаеш – no pain, no gain!

Доста възможно е да ти стане много сухо в устата и затова е добре да врътнеш 2-3 шотчета от някой билков ликьор, за да ти смаже добре гърлото. Освен, че ще подейства като грес за гласните ти струни и ще ти припомни вкуса на сиропа за кашлица от детството (тук сигурно се питаш какъв сироп по дяволите съм пила... само ще вметна, че за кашлица пиех мастика), ще подсили и имунната ти система със силата на билките в състава му. Абе, с един шот – гледай колко проблеми се решават.

Като за финал, ако все още можеш да дърпаш и някаква част от духът ти все още е в тялото ти – можеш да си допушиш наргилето, ама мисля, че по-голямо удоволствие ще ти достави да си направиш една стабилна тапа с цигарка. Предварително оставям избора на теб относно това какъв точно да е нейният състав и ти пожелавам приятно пътуване, по която и пътека да поемеш и умът ти тялото да напусне и добре да си разпуснеш. ЧАЛ!