Приятели с привилегии - добра или лоша идея?

icon
Sofialive.bg

В разгара на нашата мила, модерна и динамична епоха, видовете човешки взаимотношения са толкова разнообразни, че вече почти нищо не може да ни учуди. И докато едно време беше достатъчно да си горд притежател на статуси като „обвързан“, „необвързан“, „женен“, „сгоден“ и „разведен“, то днес все по-често можеш да се натъкнеш на явленията „сложно е“ и „приятели с привилегии“.

За приятелите, които са не съвсем такива, но не могат и да се нарекат наистина обвързани, са изписани куп теории, статии и са направени безброй анализи. Тези отношения открай време вдъхновяват създаването на романични комедии, по които се прехласват влюбени тийнейджъри, объркани младежи и отегчени съпруги.

Ако си решил наистина да се хванеш на такова хоро, се оказва, че не винаги можеш да го играеш докрай и хепи ендът изобщо не ти е гарантиран.

На пръв поглед за онези, които не търсят сериозни ангажименти, това е идеалния вариант. Приятелство, дълги среднощни разговори, секс и никакви излишни драми и очаквания. Но както често се случва, и тук ситуацията може коренно да се промени.

Там където има физическа близост, рано или късно се появяват чувства. Абсолютно клише, но напълно вярно.
Поне единият от двамата хлътва стабилно. Тогава идва ред на неосъзнатата ревност, неуместните сълзи и терзания и нуждата да се превърне в по-важна част от живота на своя „специален приятел“. Мисълта,че някъде там другият може да има подобни взаимотношения с още някого, донася и първите пукнатини в недрата на сърцето. И се започват безкрайните вътрешни монолози, задават се едни и същи въпроси с излишни отговори.

Ако любовта остане все така проклета и едностранна, цялата тази история ще завърши с гръм, трясък, ред сълзи, сополи и...провалено приятелство.

Дали си струва? Определено не.

Понякога и двете страни се влюбват, но се боят да говорят за това. Парадоксалното е, че намират смелост да прекрачат една доста по- сериозна граница лъжейки се,че „така е по-лесно“.

Резултат 1 - лавина от недомлъвки и разочарования, които правят приятелството и любовта на пух и прах.

Резултат 2 - Умерено закъснели признания и шанс за щастлив романс.

Истината (колкото и анти модерна да звучи) е, че след такъв тип „връзка“, не можеш да се разминеш леко с последиците от избора си. Дори някои да разправят, че има и изключения...

Така, че пази приятелствата си чисти и искрени. Те сами по себе си са достатъчна привилегия.