Скъпи, пешеходци, вие сте напълно неадекватни

icon
Sofialive.bg

Ей, сладур(анке)/бабке/повлеканке, ще пресичаш ли или да изчакам с теб да го измислиш? Абе, аре стойте си у вас, бе хора… Като имате такива проблеми с решителността си, по-добре се чудете над някакви битовизми у дома, не на платното. Разбирам, че явно сте фетишари към тази локация, но на нея определено не ви се удава най-много взимането на решения, напротив може и да умрете там.

Да, изпуснах си малко нервите, така е. Искам да кажа, че моля всички хора, които не могат да решат дали да тръгнат напред, да останат на място или да поемат на някъде другаде, по-добре да решават накъде отиват преди да прекрачат изхода на домовете си. Ей така, за да не се налага да си дера гърлото и да крещя в колата колко са тъпи.

Вижте, аз принципно не съм арогантна, и не обичам да обиждам хората, но в случая наистина си имам причина. Даже ей сега ще ви призная, че дори аз се улавям на моменти, когато съм от отбора на пешеходците, че се държа неадекватно на пешеходната пътека и веднага се осъзнавам.  

Е, да, ама 98% от тея дето пресичат, не го правят. Другите два процента сме аз и кучетата, които мога да гарантирам, че са няколко десетки пъти по-схватливи от хората. Ами да, като едно четириного види зеленото тръгва да пресича, независимо, че зрението му му позволява да вижда света с черно-бял филтър. То хора Е ЗАПОМНИЛО, че отдолу е зеленото(пресечи), а отгоре е червеното(спри). Е, как така кучето дето няма нито колбички, нито пръчици в зрителния си апарат, пресича по-разумно от хората, дето със сигурност са ходили поне седем години на училище, обаче за съжаление бедничките нищо не са научили. Ами, мистерия. МИСТЕРИЯ. Наистина е мистерия, не знам как по друг начин да го нарека.

Може би последователното редуване на черни и бели линии кара хората да стават неадекватни в момента, в който ги видят. А понеже кучетата и без това си виждат в тези цветове, нямат никакъв проблем с пресичането?

Това е добра хипотеза, но за съжаление, не може да ни докара до какъвто и да е било извод, защото двукраките същества са също толкова неадекватни дори и да няма зебра.

Абе как да обясня, че не мога да приема факта, че всеки си пресича както си иска: търчи; тътри се; прави тигели, диагонали и какви ли не още фигури по платното за движение??? ЗАБОГАМИ не сте Моисей, няма как да сте Моисей и той разделя морето, не платното, така че просто приемете, че пресичането е свързано с оглеждане, преценяване на пътната обстановка и чак след това предприемане на действие.


А не: "Полагам крак на платното, некрологът ми е в задния ми джоб, пък каквото дойде, Господ с мен и аз след него"

Ако искате да се самоубивате, нито аз, нито който и да е било друг човек не е морално задължен да е част от това ваше решение, така че хора – или се научете да пресичате като адекватни кучета, или просто си сменете ролите с тях. Може и да е за добро.

 

А тук можеш да прочетеш за медитацията в Ашрам!