Връзка с по-младо гадже?

icon
Sofialive.bg

Хората постоянно влизат сами в живота ми. Не, че не съм придирчив, a по-скоро съм от типа хора, които казват „защо пък не“, отколкото „по-скоро не“. И след като съдбата е решила да ме срещне с по-млада жена, не виждам защо трябва да се дърпам. А хорското мнение ли!? То си е за тях, аз си имам свое.

Чували ли сте досега правилото, че жената трябва да бъде наполовина на възрастата на мъжа, плюс 7. Т.е. ако си на 42, то тя следва да бъде на 28.

Ама като се замисля, то това правило сигурно е изказано от някой мъж, за да оправдае по-младата си любовница. Всички знаем, че възрастта е само една цифра, а в основата на успешната връзка или брак е взаимното разбирателство.

По-младо гадже? Да, да, да!

Ще кажете: ами ако не се получи? Ами то е ясно, че има риск, но няма ли такъв дори и да сте на една възраст. А пък ако не се получи – майната му! Поне съм пробвал.

Честно - не разбирам манията на някои хора по „единствената любов“. Със сигурност си заслужава да не се втурачваш в един човек, защото има какво да научиш от всяка нова любов, която срещаш през живота си.

А пък и щом Ал Пачино го може, значи го мога и аз! Това да живея с по-млада жена, имам предвид.


Ако трябва да се обоснова мога да изтъкна достатъчно убедителни причини „за“ и „против“, но предпочитам да мисля оптимистично, пред това да съм стар кисел чичко, който все мисли и преценява ситуациите. А пък и какви доводи да привеждам аз, като хората вече са го доказали. Според специално проведено проучване, мъжете, които имат по-млади жени, живеят по-дълго, от тези които имат партньорки на тяхната възраст. Та значи ключът за дълголетен живот е не консумирането само на био продукти и странни на вкус зелени сокове, а връзка с по-млада жена.

А що се отнася до опасенията, че по-младият партньор не е достатъчно зрял, мога да кажа, че са неоснователни. Има млади хора, които са доста по-зрели от някои възрастни които познавам. Възрастта не е на 100 % критерий за зрялост.

Та, какво харесва младата ми приятелка в мен?

Няма да си правя автореклама, затова ще набележа само основните неща, които съм чувал да обяснява на приятелките си. Първо, това, че съм зрял, за разлика от някои нейни връстници, с които явно си е имала взимане даване. Второ, че съм умен. Е, отнасям си и по някой укор, че съм дървен философ и мога да говоря дълго по някои теми. Но по-важното е, че с мен тя се чувства стабилна. Не говоря за финансова стабилност, а за нормален живот и емоционална стабилност.

А какво ме задържа до нея ли?

Ами не знам от къде да започна. Първо, може би това, че ме дърпа напред. Няма време за почивка – покори ли сме един връх, и веднага тръгваме към следващия. Тя ми примомни, че животът не е само работа и пак работа. А ако имам лош момент, в който съм готов да се откажа, давейки се, тя ще дойде до дъното, ще ме сграбчи и ще ме измъкне.

Освен това е супер секси. Младостта си е младост – няма какво да се лъжем. А за секса да не говорим. Брутален е! Човек с годините се чувства все по-добре в тялото си и знае какво иска, но по-младите са по-енергични и винаги готови за цяла нощ любовна гимнастика.

Харесвам я и защото ме заведе на най-яките места. И аз нея, разбира се. Но преди бях свикнал да си ходя на едни и същи места, защото се чуваствам комфортно. Но понякога е хубаво да излезеш от своята зона на комфорт и да видиш какво по света. Харесва ми дори това, че заради нея си обнових плейлиста. Все пак не е зле да си в течение с новите музикални течения.

И финално: нито за миг не ме е накарала да съжалявам, че съм с нея. И ако животът след време реши да ни раздели, и отново някой ме попита: „за или против по-младо гадже“, аз отново ще отговоря – „за“!

 

А тук можеш да прочетеш каква е разликата между софийската майка и тази от провинцията

Къде и кога? Тук и сега.