Защо хората, които закъсняват, стават по-успешни?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Според изследователите хората, които винаги закъсняват, не ви уважават. Психологически има само 2 вида хора. Първият тип (тип А) е по-агресивен, самокритичен, конкурентен и чувствителен към времето.

Вторият (тип B) има тенденция да закъснява, търпелив и лесен. В същото време те имат умения, които им помагат да бъдат по-успешни.

Ето защо хората, които закъсняват, стават по-успешни.

Защото са по-креативни

Личностите от тип Б изразяват по-високо ниво на въображение. Това е особено полезно за тях при творчески задачи. Те не се страхуват да нарушат правило и да излязат извън установените граници. Тенденцията е да се гледа по-мащабно картината и да не се придържаме към детайлите. Това е личностна черта на предприемачи и лидери, които стават успешни по-често от другите.

По време на работа те могат да загубят всякакво чувство за време, но въпреки това, могат да се представят на високи нива и да получат наистина страхотни резултати.


 

Още: Кой профил е фотогеничен - левият или десният?

 

Защото са оптимисти

Проучванията разкриха, че хората, които закъсняват, могат да бъдат по-оптимистични. Поради това качество те имат по-голяма склонност да успеят в живота и да не се отказват.

Психологът Мартин Селигман проведе проучване, което показа, че най-оптимистичните търговци продават с 88% повече от най-песимистичните. По принцип оптимистите продължават напред, дори и да има проблем, защото винаги вярват, че има опции.

Защото успяват да свършат много неща наведнъж

Ако вашият приятел винаги закъснява, вероятно не е, защото е мързелив. Има някои хора, които се опитват да направят всичко наведнъж, което ги прави по-склонни да успеят. Това, че е ангажиран с много неща, много често води до това, че той губи представата за време.

Работата е там, че трябва да поставим това качество под контрол и да се опитате да организирате деня по начин, който е добър за всички и да не карате никой да ви чака.

Защото са по-спокойни

Личността от тип В е по-спокойна, защото има по-ниско ниво на тревожност. Това ги кара да се справят по-добре със стреса. Ако има нещо спешно, те не изпадат в паника. Това качество е много важно в работата, защото по-малко стрес означава по-добра работа.

Може да закъснеят, но ще направят по-малко грешки. Няма нещо, което не може да чака е техният девиз.

Защото са перфекционисти

Приготвяш се за среща. Сменяш ризата си, след това оправяш грима си, след което проверяваш дали ютията е изключена, два пъти. В края на всичко това закъснявате.

Друго проучване предполага, че ако имаш навика да се опитваш да правиш всичко перфектно, закъсняваш, но си добър работник. Не свършвате нищо по средата и се опитвате да завършите работата си перфектно. Не е чудно защо хората като тези биват повишавани най-често.

 

Още: Как да избегнем скобата на колата?