5 най-важни песни в живота на Дули от групата RDMK

icon
Sofialive.bg
Източник: RDMK

Всеки от нас изгражда и променя своя собствен плейлист спрямо периода от живота си и настроението. Но със сигурност има няколко песни, които са най-важните за нас и са ни спасявали в трудни моменти или радвали в най-щастливите. В рубриката #Плейлистът на... днес за любимите парчета и защо са ценни за него говори Дули от групата RDMK (Руди, Дули и Кукушев), популярна с парчетата "Bitches & iLike", “На Диско”, “Дневен Ред” с “Оги 23”, “Запали”, “Моджо” и разбира се най-скорошната - хитът на лято 2020-та година - “1,2 Шота”.

Той е актьор по образование. Докато е студент в НБУ се запознава със Захари Танев и Асен Кукушев, като тримата правят собствена театрална трупа. Имат две доста успешни постановки – „Нагоре ли отивате?“ и „Капаро за трима“, с които радват почитателите на театъра на различни сцени из страната.

Дули е част и от група "СкандаУ" и като изпълнител има солова песен. От скоро с DJ Mati навлизат в дебрите на Youtube и се изявяват като влогъри със свое предаване.

 

1. Mark Ronson ft. Bruno Mars - Uptown Funk


Започвам с най-любимата ми песен за всички времената.

Само да кажа, че преди да излезе тя, любимата ми беше “Prince - Musicology”. Който разбира от “groove”, ще ме разбере.

Обаче още когато чух за пръв път Uptown Funk първите 2-3 пъти, бях като препариран. После си я пуснах още 10 пъти, защото не можех да повярвам, че има толкова яка песен с толкова много стилова музика в нея - брутална фънкария, соул, грув, джаз, диско, всичко има в нея, което да те накара да се раздвижиш, да се разпееш и да се понесеш по музиката с душа и сърце.

После ми трябваха още поне 70-80 пъти да гледам клипа, да слушам текста, да уча танците и да се наслаждавам на уникалното изпълнение на Бруно Марс и неговия антураж. Ако не сте гледали изпълнения на живо на песента - гледайте всички негови гостувания в ТВ шоута, супербол, концерти, лайфове - всичко е брутално.

Тази песен винаги ме кара да избухвам, да настръхна, да се раздвижа, да се усмихна, да се почувствам, както се казва. Това са и причините да започвам почти всяко участие, шоу , изпълнение или както искате го наричайте дали заедно с любимия ми DJ Mati и СкандаУ, или с RDMK, с тази велика, велика песен!

 

2. Jet - Are You Gonna Be My Girl

Това е второто ми много любимо парче. За него също нямам думи. Чух го за пръв път на един рок трибют в Терминала и не можех да повярвам, че не го знам. Брутално пърче с много яка енергия, текст и музика. Като го чуе, човек разбира фразата "Rock’n’roll Baby" 🤘

 

3. DIS Denyo and Sensei - Okey

Ще ви хвърля малко в БГ среда.

Това е песента, която като чух и си казах - "е тва е"!  Исках да намеря още такива БГ песни. Позитивни, забавяни, енергични и лятни. Понеже не намерих, събрах още няколко човека със същата енергия и любов към лятото, морето, красивите жени и алкохола като мен. Те се казват Rudi, Muden & Kukusheff. Първата песен, която направихме се казваше “Мене не maybe”.

Направихме я просто за удоволсвие и кеф и за да има още такива песни. След това я чуха хора, които разбират от музика и ни накараха да я запишем в професионално студио и да ѝ заснемем клип. Е, направихме го. След което я завъртяха по всички медии, почнаха да ни викат по участия, интервюта и т.н. След това Руди направи “Bitches & iLike” (Бича си Айляк) и разбрахме, че сме станали музикална група. И така всяка година се събирахме, за да направим по още една такава песен. Последваха “На Диско”, “Дневен Ред” с нашите братчета от “Оги 23”, “Запали”, “Моджо” и разбира се, “1,2 Шота”.

Абе цял “AllBoom”, който между другото може да намерите в Spotify. Гордеем се, че и до днес има хора, които си мислят, че “Okey” е песен на RDMK, а аз лично благодаря на тази песен, че ни вдъхнови и ни помогна да създадем магията, наречена RDMK.

 

4. Hallelujah I Love Her So - Ray Charles

Тази пък велика песен я бях чувал, но никога не се бях заслушвал в текста. Чух я отново в един такъв мой период, в който исках да разбера любовта. Еми, разбрах я, поне за себе си, чрез нея. Толкова е просто. Когато обичаш някой, обичаш всичко в него - от недостатаците му до малките неща, които те карат да го обичаш още повече. Нямаш обяснение защо, но си до него и в добро и лошо.

She kisses me and she holds me tight. And tells me, “Daddy, everything’s all right”

Толкова е сладко това! 😊

 

5. Michael Jackson - Man In The Mirror

Леле, петте песни свършиха ли?

Аз още съм казал любимата си песен на:

Pharrell, на Justin Т, на Ed Sheeran, на Elvis, на Lenny Kravitz, на The Weeknd, на 2 pac, на Biggie, на СкандаУ, на Wosh MC, на Ogi 23, на Графа... леле много са и има още толкова поне и за всички имам какво да кажа.

Но, ще ви покажа една песен, която ще звучи в главата ми винаги. Тази песен ме разчувства всеки път, когато я чуя. Разплаквала ме е и то не веднъж.

За мен тя обединява всичко човешко, показва истинската същност на хората и напомня винаги, че промяната започва от човека в огледалото.

“Какво е да си добър човек ?

Въпос на избор, желание, вяра и всичко онова, която носиш в душичката си! “

Дули

 

 

Интервю на Илиана Симеонова