Актьорът Антон Касабов: В София най-много харесвам социалния живот

icon
Sofialive.bg
Източник: Антон Касабов

На 17 септември Православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. 17 септември е и Денят на София. Затова днес решихме да й отдадем почит като разкажем за любимите места в столицата на наши популярни лица.

Един от тях е Антон Касабов, който започва да се занимава с бойни изкуства на 13-годишна възраст. На 21 години заминава за Лос Анджелис, където сбъдва мечтата си да стане професионален актьор. Участвал е в редица филми и телевизионни реклами. Днес има школата по таекуондо в градчето Манхатън Бийч (недалеч от Града на ангелите), където се обучават от 3-годишни деца до двойка мъж и жена, прехвърлили 75 години.

Нека разберем от самия Антон какво най-много харесва в София:

С какво в София свързвате най-ранните си детски спомени?

Най-ранните ми детски спомени свързвам с пътуването в трамвай. Бях с майка ми. Трамвая минаваше през тогавашния ЦУМ... беше като дежа вю. Знаех, че в предишен живот съм минавал от тук. 

Детски спомени в София имам от блоковете в Младост 3, футбол пред блока с децата до 11 вечерта, пушенето тайно на цигари за първи път на около 10, как играехме на фунийки или се биехме редовно, първата ми любов и когато играех брейк денс в училище.


Кое най-много харесвате в София?

В София най-много харесвам социалния живот. В определени места можеш да срещнеш толкова много хора и също знаеш точно каква ще бъде обстановката. Харесва ми, че е жива и същевременно има история и уникални църкви на всяка крачка.

Кои са любимите Ви места в София?

Любимите места в София са ми кварталното кафе в Левски Г, Стадион Герена, където са залите по гимнастика и стрелбището там. Задължително ще кажа Витошка заради хората и енергията на тази улица. Александър Невски ми е любима църква. Освен това и Руската църква, както и Света Неделя.

 

Интервю на Илиана Симеонова