#София вкъщи - Актьорът Антоан Петров: Репетирам за "Като две капки вода" и гледам български филми

icon
Sofialive.bg
Източник: Антоан Петров

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Антоан Петров е 24-годишен актьор, който от ранна възраст впечатлява публиката с майсторските си превъплъщения. Печели награда ИКАР за дебют за ролята му в представлението „Ревизорът“. Участва в спектакъла „Танго в Космоса“ и е част от актьорския състав на два хитови уебсериала във Vbox7 – „Следвай ме“ и „Килерът“. В момента въпреки карантината той отново е на сцената, този път на шоуто "Като две капки вода", където всяка седмица доказва, че може да влезе в образа на всяка една наша или чуждестранна звезда. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Спазвам правилата на карантината. Излизам от вкъщи само при неотложни случаи. Нося маска, когато съм навън и дезинфектирам ръцете си.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Не бива да неглижираме сериозността на заразата. Отношението ми не се е променяло.


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Отказах се от срещите с приятели и социалния си живот. В професионален план се наложи да прекъсна участията ми в театралните постановки. За щастие “Като две капки вода” продължава.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Обичам да прекарвам време вкъщи. Денят ми минава в разговори с моите близки, почивка и разбира се репетиции за “Като две капки вода”.

В момента "Като две капки вода" се излъчва без публика. Какво беше чувството, когато за първи път видяхте тази зала празна? Това по някакъв начин натъжи ли ви?

Когато залата е пълна с хора е прекрасно. Енергията и атмосферата е различна. Да пееш, танцуваш или играеш пред празните столове е изключително демотивиращо, но пред малкия екран има над 1 млн души, които ни гледат и искат да се забавляват. Ние сме професионалисти и сме длъжни да дадем всичко от себе си. Това, че екипа включиха интерактивната публика и по време на шоуто виждаме техните емоции и реакции е прекрасно!

Благодаря на всички, които ни гледат и се забавляват заедно с нас!

Благодаря и на целия екип и всички участници в “Като две капки вода” за смелостта и професионализма!

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Паниката е абсолютно излишна. Не ми се налага да се справям с нея.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Не мисля, че има конкретни песни, които да нарека любими. Музиката е душевен лечител. Обичам хубавата музика, а тя може да бъде във всякакъв жанр.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Напоследък много от новите български филми се въртят и в интернет и по телевизията. Препоръчвам да се гледа българско кино.

“Монахът, който продаде своето Ферари” е една много подходяща книга в тези дни.

Какво бихте посъветвали всички други?

Да бъдат разумни, спокойни и отговорни. Всичко идва и си отива. Пазете се и бъдете здрави!

 

Интервю на Илиана Симеонова