5 най-важни песни в живота на актьора Антон Порязов

icon
Sofialive.bg
Източник: Дико Желев

Антон Порязов става разпознаваем, участвайки в сериалите "Столичани в повече", "Ние, нашите и вашите", "Откраднат живот", "Под прикритие" и др. Огромен успех за него е участието му в холивудски продукции с едни от най-големите имена в киното - Мила Йовович, Джерард Бътлър, Силвестър Сталоун, Келън Лъц и други. Преди да се появи пред камера, той се занимава със спорт, който и до днес заема специално място в сърцето му. В продължение на 5 години е футболист, играещ за ЦСКА, но заради травма му се налага да се откаже от кариерата си. Така решава да преследва детската си мечта и да стане актьор. Рискува и без страх се хвърля в непознатото, а днес изобщо не съжалява, че го е сторил. Макар да е учил в едно от най-добрите холивудски студиа "Antony Meindl's Actor Workshop", сам казва, че най-много е научил в НАФТИЗ от Стефан Данаилов.

Свързахме се с него, за да разберем какъв е неговият ПЛЕЙЛИСТ и с какво свързва всяка песен от него. Ето ги и тях:

Karen Overton - Your loving arms

Обожавам тази песен. Плакал съм на нея десетки пъти. Няколко от стихотворенията ми са вдъхновени от нея и все още, когато я чуя, спирам да правя каквото пратя и просто я слушам с всичките си сетива! Свързана е с първата ми любов от детството, само това ще кажа.


 

Joe Cocker - You are so beautiful

Тази песен беше част от кандидатстудетските ми материали за НАТФИЗ. След като ме приеха в класа на Мастера - проф. Стефан Данаилов (светла му памет), много пъти колегите ми от класа ме караха да я пея.

 

Simply Red - Sunrise

Завинаги ще остане в душата ми. Една от най-любимите песени на моята мила майка Нели Порязова (светла ѝ памет). За първи път я чух, когато тя я слушаше в колата си преди над десет години. От тогава съм влюбен в песните на Сипли Ред, всяка една от които имат средно над 70 милиона гледания. Гласът му и посланията, които дава с песните си, просто те карат да изпитваш любов.

 

Графа - Надежда

Много скъпа песен за мен. Участвах в създаването на клипа и се запознахме с Графа на снимачната площадка, но най-важното беше изключително силното послание. Песента беше създадена като част от кампанията на БЛС - Български Лекарски Съюз, казваща НЕ на агресията срещу медицински лица.

 

Backstreet boys - I want it that way

Завинаги ще бъде в сърцето ми защото това беше песента, която пях на финала на 3-ти сезон на "Маскираният певец" пред над 2 милиона зрители, заедно с тримата ми колеги в ролята на агенти от НСО.

Няма да забравя как към края на песента цялата публика стана на крака, а журито в лицето на Владо Пенев, Азис, Марта Вачкова и Алекс Раева започнаха да танцуват и да ръкопляскат заедно с нас.

 

Интервю на Илиана Симеонова