5-те най-важни песни в живота на актьора Милко Йовчев

icon
Sofialive.bg
Източник: Милко Йовчев

Кои са петте песни, които са най-важни за актьора Милко Йовчев? Попитахме, за да разберем не само музикалните вкусове, а и с какво свързва любимите парчета. Ето какво ни отговори той в рубриката ни "Плейлистът на":

1. Eagles - Hotel California - Една от първите песни, които си спомням, че съм слушал. Мисля, че сестра ми имаше касетка на Eagles и така ми е попаднала. Бил съм на 5-6 години, бях влюбен в едно съседско момиче и имам много ясен спомен как си пусках песента и с една тава вместо волан си представях как я возя с кабрио по някакви слънчеви пътища. Много по-късно разбрах текста и смисъла на песента.

2. RHCP - Road Trippin' - Вече песен от тийн годините ми, в които всичко беше пред нас, ходехме на купони, влюбвахме се в театъра и мечтаехме много - за пътешествия, за свобода.

3. П.И.Ф - Невидимо дете - Пак от същия период. Една от първите ми собствени касетки. Всъщност обичам всички песни от този албум и поезията, която носеше Димо. Никога не успях да се запозная с него, макар да се движихме в едни среди и да имахме много общи познати. Съжалявам, че не успях да му кажа колко много е повлиял на едно 15-16 годишно момче от Варна, търсещо себе си... И да му благодаря.


4. Michael Jackson - Will you be there - Свързвам тази песен с първите мигове от любовта ми с Боряна. Тъкмо бяхме започнали да излизаме, когато почина Майкъл Джексън, спомням си, че ходихме на документалния филм за него и тази песен се е запечатала сякаш най-силно в спомените оттогава, когато се откривахме с нея.

5. Bob Marley & The Wailers - Three Little Birds - Имам супер ясен спомен с тази песен, как сме вкъщи в първите дни след изписването на дъщеря ни от родилния дом и как тя лежи в кошарката, а ние на леглото до нея и беше следобед, а слънцето влизаше много нежно през прозореца и наистинa "всяко дребно нещо беше на мястото си"...

 

Интервю на Илиана Симеонова