5 най-важни песни в живота на актьора Галин Найденов

icon
Sofialive.bg
Източник: Личен архив

Имам много  любими песни, тъй като през ежедневието си слушам доста често музика с различни цели и ми беше трудно да избера само 5-те най- значими. Смятам, че ако човек изслуша една песен до край, после я запее и след минути изпитва чувство да си я пусне отново, тя  на момента се превръща в негова любима песен. Слушам любимите си песни, докато пътувам за работа, внезапно се сещам за някоя песен и искам да си я пусна, а ако съм в лошо настроение, слушам музика и ставам доста по-продуктивен. Бях чел някъде, че любимите си песни избираме на база контекст. Макар през годините да променяме вкуса си за музика и интересите си, е доказано, че дълготрайните ни предпочитания се базират на емоционалната ангажираност, която създава конкретна песен в нас.

1. Glass Animals - Heat Waves (Official Video)

Тази песен е любима, както на мен, така и на моята приятелка Вероника. Можем да я слушаме непрестанно. Често се случва да я пускаме на repeat. Това е една от песните, които щом чуя, запявам и на мига започвам да танцувам. Лично на мен ми действа успокояващо и ме връща в хубавите спомени на отминало лято. Зарежда ме с позитивна енергия, а щом провокира допаминът да ми да се покачи рязко, значи определено мога да я сложа в топ 5.

 

2. Eric Clapton - Change The World

Тази песен определено ми е любима още от студентските години в НАТФИЗ. Предвид войната, която се води в момента между Русия и Украйна, смятам, че песента е много актуална и наистина ако имах вълшебна пръчка и можех да променя света, бих го направил едно по- добро място за живеене, всеки да е удовлетворен от това, което прави, това, което работи и от хората, които го заобикалят.

 

3. Bill Withers - Ain't No Sunshine


 

Класика в жанра, това е песента, която пея на любимата си щом преминем в романтично настроение. Може би за някой от читателите това ще се стори клиширано, но смятам, че е от онези песни, които всеки път щом чуем, няма как да останем безразлични, събужда хубави емоции в нас.

 

4. Frank Sinatra- My Way

Не познавам човек, който да не харесва тази песен. И толкоз. Франк Синатра - велик, вечен и вдъхновяващ. Има много какво да се научи както от неговия живот, така и от песните, които е създал. Пример за звезда, която ще остане в поколенията като еталон за хубава музика.

 

5. Любо Киров- Имам само теб


Голям фен съм на Любо Киров и на всички негови песни. Избрах „Имам само теб”, защото в нея се пее за любов и мечти подобни на моите. Като започнем с началото: „Знам Hollywood е далеч от мен, може би там ще бъда някой ден” както и :„И помни, ще бъда винаги какъвто съм, може би сега започва всичко, ти помни, че аз съм силен - само с теб."

 

Интервю на Илиана Симеонова