5 най-важни песни в живота на певеца Руди от групата RDMK

icon
Sofialive.bg
Източник: Руди Радославов

"Да избера 5 любими песни е невъзможно за мен! Има песни през годините, които така са се загнездили в мен, че да не ги впиша в този списък е като да им изневеря. В списъка по-долу съм споменал няколко от песните, които съм слушал хиляди пъти и са от типа неизтъркващи се. Мога да ги слушам на repeat нон-стоп, защото имат онази музикална магия, която те привлича като магнит.", споделя певецът Руди, част от групата RDMK (Руди, Дули и Кукушев), популярна с парчетата "Bitches & iLike", “На Диско”, “Дневен Ред” с “Оги 23”, “Запали”, “Моджо” и разбира се най-скорошната - хитът на лято 2020-та година - “1,2 Шота”.

 

1. Finley Quaye - Sunday Shining

Това е песента ми за пътуване. Вдига настроението ми на път за където и да е, по-бързо от превключването от първа на втора предавка. Финли е шотландец, който твори музика в комбинация от стилове, която изключително допада на ухото ми, а именно смесица от реге, бийч рок, trip-hop и доза електроника. Част от първия му албум, който за разлика от втория е много силен! Третият пак е ок! Но като цяло, Финли ми е любимец за хубаво настроение! Не помня как го открих преди години, но съм щастливец.

 

2. Will Heard - 'Sonnentanz (Sun Don't Shine)'


Това момче пее! Яко пее! Мега талант с мега благ глас, който открих покрай едноименния трак на австрийските електронни симпатяги Klangkarussell. Първо чух интрументалния електронен вариант на Sonnentanz, който нямаше вокали и въпреки това много ми допадна. Изключително пристрастряващ подбор на режещи електронни синтезатори и падове за фон. Комбинирани с меки клавири и саксофон е направо гъделичкаща комбинация. А вокалите на Уил просто вдигат още едно ниво на песента. От там започнах да слушам и Уил самостоятелно с китарата.

 

3. Nikeca - Joker

Моят български брат по душа, един от най-близките ми музикални хора! Човек изграден не от плът и кръв, а от малко плът и много музика! Няма парче, което да е създал (включително и нашето общо), което да не обожавам! Никеца (с ударението на Е, защото иначе ме дразни) самостоятелно и като част от групата Casual Threesome, трябва да бъде в светлината на световните прожектори! До тогава ще съм от щастливците, които имат достъп до музиката и таланта му!

 

4. Gentleman - Superior

Тук съм ви избрал акустична версия с бенд на живо, защото винаги на живо е по-яко! Отново към регето. Мисля, че доста ми е повлияло регето дори и в музиката, която правя, макар че се опитвам да го замаскирам в поп и хип-хоп. Gentleman e изненадващо - германец, силно повлиян от Боб Марли. Толкова много слушах Боб Марли навремето...Велик! А за самото парче - весели акорди, китари и брас. Всичко, от което имаш нужда, за да си усмихнат!

 

5. Newtimers - She's A Gun (Christopher Norman Remix)

Това беше изненадващо парче за мен, когато го открих! Първо се сблъсках с ремикса на Кристофър Норман, и честно казано ми отне много време, докато се наканя да чуя оригинала. Не знам дали поради дългото слушане на ремикса, вече не мога да възприема оригинала. Въпреки всичко много интересно изпяване на Newtimers в леко ретро-диско вариант. Инструменталът на ремикса варира изключително интересно в различни хармонии и гони вокалите, което ме кара да го слушам отново и отново.

 

Сещам се за още стотици песни, които са ми повече от любими, а това бяха само частица от някои от любимите и в никакъв случай не са Топ 5. Многократно съм се опитвал да си направя плейлист подреден от 100 до 1 - невъзможно е!

 

Интервю на Илиана Симеонова