5 важни песни в живота на актьора и певец Асен Кукушев

icon
Sofialive.bg
Източник: Асен Кукушев

Всеки от нас изгражда и променя своя собствен плейлист спрямо периода от живота си и настроението. Но със сигурност има няколко песни, които са най-важните за нас и са ни спасявали в трудни моменти или радвали в най-щастливите. В рубриката #Плейлистът на... днес за любимите парчета и защо са ценни за него говори актьорът и изпълнител Асен Кукушев, който е част от групата RDMK (Руди, Дули, Муден и Кукушев). 

Той е и преподавател по английски език за деца в частна детска градина. Учил е актьорско майсторство в Нов Български Университет (в класа на Цветана Манева) и в East 15 Acting School (Лондон). Докато е студент в НБУ се запознава със Захари Танев и Дулислав Дулев, като тримата правят собствена театрална трупа. Имат две доста успешни постановки – „Нагоре ли отивате?“ и „Капаро за трима“, с които радват почитателите на театъра на различни сцени из страната. Освен с представления в театъра и уроците пред бялата дъска Асен се занимава и с музика. Той е част от групата RDMK (Руди, Дули и Кукушев), с която са издали доста успешни парчета, а скоро предстои издаване на нов албум.

Ето и любимите 5 парчета на Асен и с какво в живота си ги свързва:


1. Justin Timberkake - SexyBack


Това е любимият ми артист и няма как да не започнем с него. Съзряването на Джъстин като артист съвпадна с моето порастване. И това е само една от МНОГОТО прилики между нас...

 

2. Руши Видинлиев - Онзи

Според мен Руши е най-близкото до поп звезда, което сме имали, а тази песен до ден днешен описва точно нашият "шоу бизнес" и за ироничен/самоироничен човек като мен е златна.

 

3. Chris Brown - Loyal

Поредно изтънчено "ентри" в моя плейлист. То е тук, защото за мен маркира началото на ново приятелство, което промени живота ми. А новото приятелство понякога е по-силно и от новата любов. И по-трайно. Дори когато се е зародило докато се мяташ под звуците на мелодичния глас на Lil Wayne.

 

Не, не, не се правя на интересен! Тази песен е тук, защото много харесвам, когато актьорите пеят. И дори невинаги да са добри певци (както е в моя случай), те не просто изпяват, а изиграват и изживяват конкретната песен. Както е в случая.

 

5. Justin Timberlake - What goes around comes around

Отново той, няма как. Песента не остарява, а видеото е филм. Еднакво интересна за слушане и гледане. И има поука, която е хубаво да си припомняме. Има и Скарлет Йохансон, която също е хубаво да си припомняме.

 

Интервю на Илиана Симеонова