Изненада: Тези начини са далеч по-ефективни относно отслабването от бягането

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

За всеки, който иска да отслабне бягането е сред първите неща, за които се сеща. Определено можем да кажем, че това е ефективен метод. Ако човек тежи 70 кг за 30 минути бягане със скорост 8 км/ч, ще изгори около 298 калории. Бягането обаче не е за всеки. Това може да е така заради ефекта му върху коленете и ставите, а някои просто го намират за скучно. Ето защо ние ще ти разкрием още 8 начини да гориш калории, които са дори по-ефективни от него.

1. Скачане на въже – 372 калории

Това е не само популярна детска игра, а и често срещано упражнение сред много атлети. Скачането на въже може да бъде чудесно кардио упражненние, освен това помага на координацията. Тъй като може да се прави по повече от един начин, всеки може да измисли свои “трикове”, за да опита това упражнение.

2. Плуване (крол) – 409 калории

Плуването е чудесен начин да гориш калории, а в същото време предпазва от много заболявания. Това е ефективен начин за предотвратяване на диабет, инсулт и други форми на сърдечна недостатъчност. Също така плуването помага за укрепване на мускулите, но без да натоварваш коленете и бедрата.

3. Скално катерене – 409 калории

Ето един вълнуващ и забавен начин да изгориш малко калории. Скалното катерене упражнява мускули от почти цялото тяло. Неговите предимства могат да се усетят дори в психичното ти здраве, тъй като стимулира фокусирнето и самоефективността.


4. Каране на колело – 614 калории

Изгарянето на калории при карането на колело, подобно на бягането, има много общо с интензивността на тренировките. Добавянето на периодични спринтове по време на карането може да бъде много ефективно. Освен, че е добра кардио тренировка, която в същото време има ползи за мускулите, това е и удобен и екологичен начин на придвижване.

5. Степ-аеробиката – 372 калории

Аеробиката е едно от най-ангажиращите занимания във фитнес залите. Обикновено е придружена и от музика за повдигане на настроението. Тези упражнения са не само добри за изгаряне на мазнините, но и за подобряване на твоето сърдечно-съдово здраве. Тъй като степ-аеробиката не натоварва ставите, тя е добра тренировка за хора с остеопения и остеопороза.

6. Елиптична тренировка – 335 калории

Елиптичните тренажори осигуряват добри възможности за упражняване на цялото тяло. Те оформят долната част на тялото (прасци, бедра, седалищни мускули) и горната част на тялото (ръце, гръб и гърди). Тъй като това са упражненния с по-ниско натоварване, те са добър вариант за жени, които искат да влязат във форма след бременност.