Илън Мъск купи “Школо”, за да избира от базата данни имена за бъдещите си деца

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images

Илън Мъск отново избухна с неочаквана покупка. Ексцентричният милиардер е купил платформата “Школо”, за да притежава всички странни имена, които българите дават на децата си.

“Защо да се напъвам и да измислям на новите си деца имена като Х12+Y=Z, след като мога да ползвам богатата база с български имена като Марулка Сланинкова, Букетка Градинарова, Салфетка Габровлиева, Ташо Мъдев, Ягода Вампирска и др.” - сподели Мъск пред нашия кореспондент по школските въпроси за ужас на всички православни българи, които качват в интернет разголени снимки и всякакви простотии, но много се притесняват, че някой западняк може да научи имената на децата им.

“Да, знам за вашия страх, че норвежците искат да ви вземат децата, а англичаните могат да видят оценките по география на чавето, но няма място за паника. Купувам базата данни на “Школо” само за мое лично ползване” - добави г-н Мъск.

Още: Новият датски крал абдикира и отстъпи трона на Деси Атанасова

За да покаже колко е добронамерен, той дори обмисля идеята да продава “Тесла” с 5% отстъпка на всички българи, чиито деца са отличници. И с 6% намаление, ако цялото семейство изрецитира наизуст “Аз съм българче”.

Нашият кореспондент е искал да зададе и други въпроси, но г-н Мъск е трябвало спешно да изстреля 2-3 ракети в космоса, а и точно в този момент са му звъннали Даниел Лорер и Асен Василев с предложение да купи изгодно няколко апартамента в София.

Имайки предвид, че Илън Мъск преименува Туитър на Х, някои бизнес анализатори предположиха, че софтуерът “Школо” може да се появи в САЩ под името “Ш”.


 

Още: Новогодишната реч на Радев ще е на руски, Волгин ще свири на балалайка

 

Автор: Дон Базилио

Най-големите издънки на 2023 г. - част 2

Боби Михайлов се застъпи за МОЧА: Взимам бронзовите фигури в БФС, ще подсилят екипа ми