Янка Такева прати златната арка в Космоса, Делю хайдутин ще минава през нея

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Златистата арка, която предизвика толкова дискусии през изминалата седмица, набързо бе прибрана от площада пред “Александър Невски”. Мнозина се запитаха къде отиде това съоръжение, което насред сивия и мръсен град стоеше като на прасе звънче. Нашият кореспондент по въпросите на арките провери и установи с ужас, че златистата арка вече лети в Космоса.

Тя е изстреляна по посока на корабите Вояджър 1 и 2, за да бъде в комплект със златната плоча, на която освен Бах, Бетовен и Моцарт е записана и българската народна песен “Излел е Делю хайдутин”.

Родолюбивата идея за полета на арката е на Янка Такева, която е председател на Синдиката на българските учители почти от времето, когато Вояджър излита.

Още: БФС и ЦИК забраниха електрониката на мача България-Унгария, всичко ще е на хартия

С този полет Такева иска да издигне още повече нивото на българското образование, както и на патриотичното възпитание.

Говори се, че несменяемата председателка на синдиката тайно е прикрепила към арката една флашка с послание към чуждите цивилизации, които евентуално могат да се сблъскат челно с нея някой ден.

На флашката има снимки на Бойко Борисов като пример за отличен лидер, а също и кадри от cosplay вечеринките на тамплиерите, за да видят другите цивилизации как се забавляват зидарите и другите силни на деня.


Все още не е ясно къде е килимчето, което бе постелено на жълтите павета под арката. Предполага се, че може да е изпратено в театъра на Кърджали, по примера на Цвета Караянчева, която дари захабените килими на Народното събрание именно на тази културна институция.

Още: Васил Божков стана главен секретар на МВР, престъпността спадна рязко

 

 

Автор: Дон Базилио

 

Още: Мария Габриел не взе мандата, защото не успя да открие Президентството

 

 

 

 

Още: Меси: Когато имаш Анхел ди Мария в отбора си, не ти трябва Бойко Борисов

Прабаба Илинка към новите поколения: Лично пространство е да си с любимия човек, а не сам