Новият датски крал абдикира и отстъпи трона на Деси Атанасова

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Прясно коронованият датски крал Фредерик Десети преспа една нощ в новата си роля и реши да абдикира в полза на Десислава Атанасова от ГЕРБ.

“Впечатлен съм от подготовката, кариерата, способността за преговори и финеса на тази жена от Дулово. Реших да се посветя изцяло на семейството си и затова й отстъпвам трона си. Вярвам, че тя ще се справи чудесно” - заяви Фредерик в шокиращо телевизионно обръщение към нацията.

Десислава Атанасова в момента е в Израел, където води мирните преговори с палестинците. Въпреки натоварената си програма тя намери няколко минути за нашия кореспондент по монархическите въпроси и заяви:

Още: Новогодишната реч на Радев ще е на руски, Волгин ще свири на балалайка

“Благодаря на господин Фредерик за оказаното доверие. След като подпишем мирния договор в Близкия изток, заминавам за Австралия, за да помогна на Григор с медицинска и правна консултация. Все пак съм била юрисконсулт в болница и медицината ми е ясна. След това имам преговори с хутите и веднага се връщам в Европа, за да поема новата си роля в Дания”.

Новината за назначението на Деси Атанасова предизвика голямо брожение сред българския политически елит.

Доган веднага написа пространно писмо, изпълнено с философски постулати и препратки към творчеството на Ханс Кристиан Андерсен. Без да споменава директно името на Деси Атанасова, той я нарече Малката кибритопродавачка и отсъди, че всяка модерна монархия има нужда от двама съпредседатели.


Депутатите от ГЕРБ пък се разсърдиха, че не били поканени на церемонията в Копенхаген на 14 януари.

Още: Най-големите издънки на 2023 г. - част 2

От ИТН злостно коментираха, че Дания има нужда от сглобка и ротация.

А най-щастливи са хората в Дулово, които постоянно дават интервюта за сутрешните блокове на всички големи телевизии. В тях те обясняват колко добра ученичка е била Деси и как винаги е поздравявала.

 

 

Още: Боби Михайлов се застъпи за МОЧА: Взимам бронзовите фигури в БФС, ще подсилят екипа ми

Автор: Дон Базилио