Новогодишната реч на Радев ще е на руски, Волгин ще свири на балалайка

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Новогодишната реч на Радев ще е на руски, научи нашият кореспондент по азиатските въпроси. С този нестандартен ход се целят три неща - първо, да се стоплят сърцата на русофилите в България, които понесоха толкова много мъки покрай разчленяването на МОЧА.

Второ, да се омаят политически по-неутралните зрители, които в празничната нощ, пийнали и преяли, ще си помислят, че отново сме в 1985-а, а денят е петък и дават руска телевизия.

И трето, по-лесна отчетност на президента пред неговите началници в Москва. Вместо някой да превежда речта и да обяснява какво е казал Радев, направо ще изпратят видеото от телевизията.

Още: Най-големите издънки на 2023 г. - част 2

Като казахме телевизия - с речта си военният пилот ще направи още един смел лупинг. Тя ще се излъчва и по руския канал “Русия 1” (неслучайно екип на телевизията броди тези дни из центъра на София), защото не се знае соросоидите каква провокация могат да спретнат. Щом спряха интервюто на Митрофанова за БНР, защо да не посегнат и на БНТ.

И като казахме БНР и Митрофанова - ето, че стигнахме до другия голям сюрприз в новогодишната нощ. Речта на Радев ще има музикален фон - Волгин ще свири тихо на балалайка за най-голяма радост и пълен екстаз на путинистите.

Към края на речта Волгин ще използва една от по-дългите паузи, за да попита “Бачо Румене, да пусна ли интервюто с Митрофанова?”, но президентът ще се направи, че не е чул и ще продължи по сценария.


Остава загадка дали речта ще завърши с българския химн или с песента от “17 мига от пролетта”, но то пък няма да е интересно, ако всичко е предварително ясно.

Още: Боби Михайлов се застъпи за МОЧА: Взимам бронзовите фигури в БФС, ще подсилят екипа ми

 

Автор: Дон Базилио