Българин към сънародниците в Гърция: Ганьо ако не наплюе Черноморието, все едно не е отишъл там

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

"По цял ден чета как хора, които са отишли в Гърция, обясняват как там тече река от мед и масло. Хубаво, разбирам - прекарват си добре. Много се радвам. Само че вече подозирам, че да наплюят Черноморието и то публично, е половината от удоволствието, което изпитват. Дет се вика, ако не отидеш в Гърция и не оплюеш България, все едно не си отишъл", пише потребител в социалните мрежи. 

И допълва: 

"В Гърция на море ходят хора от цял свят. Не съм чул обаче италианецът, испанецът, французинът да вдигат патардия до небето. И да сравняват като маниаци непрекъснато гръцкото море с тяхното. Да, Черноморието ни има много проблеми. Но най-големият ни проблем е непрекъснатото избиване на комплекси. То бива фурор, бива, но това не се издържа. Валят братче касови бележки, кой колко бил платил. Поне говорете за плажовете, за чистотата на морето, за гледките. Но не - Ганя се кефи, че получил голяма порция за добри пари, хванал далаверата. 

Всъщност българското Черноморие не се изчерпва с тотален бетон. Да, има много плачевни и пренаселени курорти и никога не бих си причинил Китен отново. Но всичко на север е чудесно - отидете в Езерец, отидете в Крапец. Но Ганьо и там няма да отиде, понеже не му хрумва да пътува по друг начин, освен до Бургас и да се прекара на цялата блъсканица в околните курорти. Ходя на българското Черноморие от дете и гарантирам, че там все още има чудесни места. Нито са застроени, нито цените са ненормални, нито обслужването е лошо. Не всяка сервитьорка е намръщена и зла и не навсякъде те изнудват. Но Ганьо като отиде в Кавала вече мисли, че е стъпил на Луната", пише още потребителят в социалните мрежи.

Друг му отвръща така:

"Всичко, което си написал, е вярно, но за съжаление се отнася за близкото минало. Дори Крапец не е вече това, което беше. За Езерец не знам, не съм ходил отдавна. Всъщност гърците ни спечелиха наистина с отношение, не само с курортите. И беше крайно време Черноморието да бъде наказано от самите туристи заради безпардонното отношение към туристите, от типа "Ден година храни". Не може да ми искат 40 лева за чадър, шезлонг и две развалени праскови. Трябва всичко там да остане празно, за да се научат, че всеки бизнес има правила, а не служи за издояване без да дадеш нищо насреща".