Виктор Стоянов се издаде за нов автомобил и се оплака от столична институция (ВИДЕО)

icon
Sofialive.bg
Източник: bTV

Виктор Стоянов Ергенът се издаде в собствено видео, че притежава изцяло електрическо возило от най-ново поколение. Той е фен на моторите и имал идея да си купи нов такъв, но явно електрическият автомобил го е изкушил прекалено.

Той се оплака, че преминава през купища институции, докато получи стикер, с който може да паркира безплатно, без да плаща такса за синя или зелена зона в големите градове, както и да не плаща данък на колата. В цяла Европа електрическите автомобили са освободени от подобни такси.

"За да получа стикера, преминах през куп премеждия. Първо, когато регистрирах колата в КАТ, ми обясниха, че трябва да отида в общината, за да го взема. Оттам ме препратиха към друго място. Оказа се, че и на него нямат идея как могат да ми помогнат. Насочиха ме към човек, който щял да ми съдейства. Реших да му звънна. Даде дума, че ще задейства нещата. Уви, реших да не го чакам. Пробвах какво ли не, но никой не знаеше как да ми помогне. Стигнах до главния офис на центъра за градска мобилност в София. Там най-сетне ми казаха какво трябва да направя. И в крайна сметка взех вълшебния стикер", разказва Ергенът.