Художничка и писател на турне в България

icon
Sofialive.bg
Източник: Организаторите

От 29.11 до 09.12 творческият проект - Календар 2020 тръгва на турне по повод представянето си. Екипът на Календар 2020 прави своето национално турне с посещение на творческите градове: Пазарджик, Пловдив, Ямбол, Стара Загора, Варна, Добрич, Русе, Бургас, Велико Търново, София и Враца, а след това ще посети почитателите си в Испания.

Календарът е резултат от съвместната работа на Ангалот Енминас - писател и Дияна Нанева – художник- илюстратор. По време на представянето ще може да се запознаете с всяка една от илюстрциите и разказите към тях. Календарът съдържа 13 илюстрации от Дияна Нанева, които са сътворени по разкази на Ангалот. Разказите са подредени тематично спрямо настроенията в сезоните. Илюстрациите в календара могат да бъдат използвани и като отделни картини.

Ангалот Енминас има издадени две книги. Първата, „Гириз Production”, е изцяло направен на ръка сборник с разкази и шрифт, създаден специално за него, по почерка на автора; всяка корица е оригинален литографски отпечатък. Дияна Нанева е илюстратор и комикс художник. Нейни рисунки красят книги като „Ян Бибиян”, „Сезон за бягство”, „Regrets and Recreations”, комикси и обложки на музикални албуми.

Двамата се надяват с колаборацията си по календара да зарадват хората, които следят тяхното изкуство, но също така с всяка от историите, разказани в него, да изразят своето послание, което да достигне до повече хора. Разказите са за любовта, взаимоотношенията между хората, но присъстват още и по-философски и меланхолични истории.

„Идеята за календара се роди от това, че аз, макар и художник, не илюстрирам разказите си, а настроението в рисунките на Дияна съвпада с това на моите истории. Както в разказите ми, така и в илюстрациите на Дияна се е заклещил магическият реализъм и характерите които описваме, живеят техен живот, в един техен свят, подчинен на негови закони.“ – сподели Ангалот Енминас.

Повече информация за творците можете да намерите тук.