БягствоКъмСофия.gif

icon
Sofialive.bg

Точно когато разбира, че мечтата й да остане в България и да гради бъдещето си в София за мнозина е невъзможна, става така, че Вели открива хора, които доказват точно обратното. По същия начин, по който тя пътува час и десет минути до София всеки ден, така и те избират ежедневно да се занимават с това, което най-много обичат - да творят. Ежедневният избор да бъдеш това, което искаш, да се връщаш към своя град, а не да се отдалечаваш от него; да бъдеш част от една сума динамични житейски гифове, на които пасва всякакъв музикален фон - всичко това е БягствоКъмСофия.gif.

бягствокъмсофия image

Ако творците могат, значи можем всички. Христо, Телби, Крис, Самуил, Макс и Рубен - фотографът, актрисата, създателят на електронна музика, учителят и книжарят - всички те са творци по своему, но без съмнение споделят едно нещо - любовта си КъмСофия.

БягствоКъмСофия.gif е проект, който се заражда в рамките на програмата Able Mentor на Асоциацията на българските лидери и предприемачи, целяща да даде възможност на ученици с различни идеи да ги осъществят под формата на проект и с помощта на професионалисти от различни сфери. Янчо Михайлов е менторът, с когото програмата събира Вели. Като част от неправителствената организация „Щипка“, която е творческо сдружение за каузи и кампании, Янчо има безценен опит в работата си по проекти, целящи да насочат общественото внимание към социални теми и проблеми. Към Янчо и Вели се присъединяват и Гергана Попова, завършила операторско майсторство в НБУ и Иван Мадин - монтажист, също възпитаник на НБУ. Следва период на усилено учене - от това как се разпъва статив и защо е важна цветната температура, до това как се организира краудфъндинг кампания.

бягствокъмсофия image

Точно така - филмът е на финален етап, вече заснет и монтиран, като следва най-важната част от пътя на неговото сътворение - изискващите професионална работа цветни корекции и звуков дизайн. Екипът стига до решението, че за документален филм със силно изразена социална проблематика като този би било важно и ценно да достигне именно до адресата на своето послание - хората, които искат да бъдат част от един свят, в който си помагаме взаимно и вярваме в бъдещето - своето собствено и това на нашите идеи. Страницата на кампанията ще е активна съвсем скоро и всички новини около развитието й ще могат да бъдат проследени на Фейсбук страницата на филма.

Facebook
Instagram
Блог


 

Едно откровено ревю за динамиката и режисьорската гениалност