Инстаграм: Псевдо инфлуенсъри, спамъри и стори маниаци

icon
Sofialive.bg

От доста време насам социалната мрежа Инстаграм става все по-популярна и харесвана и дори бавно, но сигурно измества Фейсбук. Инстаграм е предпочитан от хора на всякаква възраст и е идеален както за развиване на личен профил, така и за бизнес акаунти и популяризиране на различни дейности. И тук обаче не липсват досадни и дразнещи типажи, с които можем да се сблъскаме понякога. Ето и най-често срещаните:

Псевдо инфлуенсъра 

Всички знаем какво представляват инфлуенсърите- хора, които имат силно въздействие в социалните мрежи, огромен брой фенове и последователи и са се превърнали в модел за подражание, тъй като тяхното мнение се взима под особено внимание.

На лице са обаче и такива, които са доста далеч от тази характеристика, но въпреки това, упорито се правят на такива. За тях да разполагат с малко купени последователи и да пускат еднотипни и провокативни селфита е напълно достатъчно. А най-абсурдното е, че си избират тази роля, само защото някога някъде са чули, че Ким Кардашян изкарва милиони от Инстаграм и никак не е трудно да постигнат същото. 

Спамещият 24/7

Спамерът никога не си мени нрава, без значение къде се намира. И тъй като следва стриктно всяка една тенденция в технологиите и социалните мрежи, сега любимото му място за писане на дълги съобщения тип мини роман е Инстаграм. 

Той може да напише на всичките си последователи за няколко минути многословни обяснения, които в повечето случаи никой не успява да разбере изцяло. Ако сте решили да си уговорите среща с него или просто проявите неблагоразумие да попитате как е, гответе се за голямо четене. Ако получи едностични отговори или seen изпълнен с отровено безразличие, той вместо да се откаже, продължава с писанията си.


Виртуалният Казанова

Както и във Фейсбук, и тук можем да попаднем на някой набеден Казанова, който си въобразява, че е че магнит за жените и владее идеално онлайн флирта.

Тактиката му е винаги една и съща- започва да ви следва, харесва ви наведнъж всички снимки, нехайно коментира с емоджита и няколко думи поне пет от тях и ви пише емблематичното „zdr, ko pr” или “ Здравей, аз съм....искаш ли да се запознаем?”

Когато не получава отсрещното внимание, или продължава с коментарите и харесванията, докато не обсеби почти напълно профила ви, или ви изкарва надменна, глупава и смотана и правейки се на обиден спира да ви бъде последовател.

Кифлата

За нея е ясно какво прави по цял ден- занимава всички със себе си и вълнуващия си живот. Инстаграм е поредното й поле за „изява” и обикновено многобройните селфита от дистокети, ресторанти, курорти и тоалетни, които е качвала във Фейсбук, сега успешно са дублирани и тук. Понякога има известно разминаване, но то означава само едно- досада на квадрат. 

Качва минимум по 3 снимки на ден, а любимите й са тези пред огледалото или по бански в цял ръст на фона на морските вълни. Опитва се натрапвиво да покаже, че през ден е на различно екзотично място... нищо, че много от фотосите или са от няколко поредни минали години, или съвсеем леко са манипулирани с фотошоп.

Стори маниакът

Сторитата са една от най-използваните функции на Истаграм и много хора се възползват от тях за да споделят свое преживяване, мисъл или интересна идея.

Стори маниакът обаче, сякаш живее само за да документира всичко около себе си и да го натрапва на останалите всеки ден, всяка нощ, всяка минута и секунда. 

За него е съвсем обичайно да пусне някое неадекватно стори в три през нощта без конкретна мисъл или цел-просто така, за да не забравим случайно, че съществува.

Обича да се прави на провокатор и да отправя всякакви обръщения към последователите си, а понякога дори се заканва остро на българските политици пушейки блажено наргиле или други неща.