Какво да не правиш на първа среща?

icon
Sofialive.bg

Във времето на бързата храна и онлайн свалките, всеки има поне по една кошмарна или неловка история, що се касае до първи срещи. Пишете си, интерес има и идва моментът да се видите на живо, за да разберете реално ще има ли сватба или не. Естествено, в почти всички случаи, отговорът е „разбира се, че не“.

И макар всички ние да не сме от тук, и да сме за малко, дейтинг-а е нещо, което би трябвало да ни разпуска, а не да ни натоварва и потиска, независимо дали отсрещният човек, наричан по-долу „потенциален партньор“, е за нас или не. Всичко е с елементарната цел да се забавляваме и евентуално да не умрем сами!

Няма смисъл човек да се хваща на това хоро с намръщена физиономия.  Да не говорим, че негативната нагласа към елементарни човещинки като срещите, любовта, омразата, секса за една вечер, секса за много вечери, студентския празник, коледните пуловери и двойната гуша на Андреа, е нещо което би се усетило от потенциален партньор номер 127 (за този месец). Това го отблъсква. Не му се нрави. Проектира своя собствен негативизъм върху теб и почва да бега бате  Все пак, намерил се е един луд като теб, който е оставил другите си планове и ангажименти, за да ти отдели един час от живота си. Същото си сторил и ти, възползвай се и направи, каквото можеш и двамата да се забавлявате, дай Боже да си допаднете и да се видите пак! Ако искаш това да се случи и да избегнеш доживотното си съжителство с 10 котки, не ходи на срещи с негативна нагласа, защото няма нищо по-досадно от това потенциален партньор 332 да вижда какво жалко мрънкало си. Нищо не се знае, а и да се, надменното ти поведение говори за лошо възпитание, Стефке.

Правило номер две отчасти присъства в 10-те Божи заповеди. Там ясно се казва: Не прелюбодействай! Сега ще ме нападнете и ще кажете „Ама това е първа срещаааа!“. Да, така е, първа среща е и всеки е свободен да прави каквото поиска, стига да е необвързан, НО ако моите първи 20 прекарани минути с теб се състоят от разказа как са минали предните ти 24 запознанства и как може Иван да не ти е платил сметката, да знаеш, само се правя, че те слушам, а Иван не ти е платил салатата „Капрезе“, защото и на него си обяснил/а каква си к**ва.

Третото нещо, което може да накара почти всеки да почне да бега е невъзпитаното ти държание към персонала. Станимире, хубаво си мъжага с гола глава, БМВ на 20 години и разстояние между зъбите, но това не ти дава право да се държиш подигравателно със сервитьорката. Същото важи и за теб, Ангелино: Това колко евтино изглеждат обувките на рънъра от Хепи не е разговор за първа среща, а по-скоро за таблоиден формат като напр.      „На Кафе“ с Гала.

Четвъртото правило е да спреш да стоиш на глупавия телефон. Окей, взел си си айфон, трябва да го плащаш две години и искаш да си избиеш парите, но защо прекарваш повече време в стоене в Инстаграм, отколкото в разговори с човек, който би трябвало да ти е поне малко интересен, смисъл... все пак си излязъл/а с него. Зарежи уж средството за комуникация и... комуникирай! Задай въпрос, разкажи някоя твоя интересна или забавна история, направи комплимент. Достатъчно бяха сторитата ти на пържоли с гъбен сос от 8-ми декември. Нелепо е потенциален партньор 467 да стои и да гледа тъпо докато ти си снимаш гозбата или си пишеш с някой приятел неща, които можете да си кажете и после.

Пети закон на привличането, но не на Нютон, към който е добре всеки от нас да се придържа, е на пръв поглед очевиден, но истината е, че почти всеки го нарушава. Той гласи следното: ако искаш да има привличане, не издавай, че все още имаш такова към бившия/та ти приятел/ка. Сега половината от вас ще кажат: „АМА АЗ НЯМАМ ПРИВЛИЧАНЕ КЪМ НЕГО/ НЕЯ, АЗ ОТДАВНА ПРЕМИНАХ НАПРЕД, ПРОСТО ТОЙ/ ТЯ БЕШЕ УЖАСЕН ЧОВЕК, КАК МОЖА ТАКА ДА ПОСТЪПИ С МЕН, ТОВА ЗАВИНАГИ ЩЕ ГО ПОМНЯ блаблабла...“ 10 минтуи обяснения и клиширани фрази, от които меко казано ми се повдига. Не е фатално да споменеш, не е подсъдимо да не си преживял/ а някого напълно, но не излизаш ли с нови хора, за да забравиш? И нямам в предвид да забравиш, че този човек е бил част от живота ти, а да спреш да сравняваш всеки нов, появил се на хоризонта индивид, с него и да таиш гняв и омраза към нещо, останало в миналото. Let it go, човече. Това са различни хора, никога няма да се намери някой, който да те прави щастлив/ а по същия начин и никога няма някой да те нарани по същия начин също, (вероятно по друг, но живи и здрави). Остави изразяването на тези емоции за терапевта ти, а ако си „твърде нормален“ или пък нямаш пари за него, се оплаквай на приятелите си. Хора, с които току що си се запознал/ а, които показват интерес от интимен характер към теб, със сигурност не искат да са кошчето ти за душевни отпадъци.


Това бяха 5 простички правила, които е добре всеки, който не иска да прекара празниците сам, да следва, като се надяваме задължителните хигиенни навици да нямат нужда от споменаване. Къпете се не само в неделя и не прекалявайте с парфюма. 

*Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна. :)

Кой кросоувър печели първото място?