Какво трябва да знаете, когато избирате мъжки футболни обувки?

icon
Sofialive.bg
Източник: Pixabay

Избирането на правилния чифт футболни обувки може да бъде кошмар за повечето мъже. Пазарът е пълен с изобилие от мъжки футболни маратонки на различни марки, с различни цветове, върхове, връзки и цена. Ако предварително не сте обърнали внимание на тези детайли, те могат да ви причинят сериозни главоболия. За да избегнете това, следвайте стъпките за подбиране на перфектните мъжки футболни обувки за вас

Кое е най-важното при избора на ?

Първо определете с каква цел искате да закупите нов чифт мъжки футболни обувки - за хоби или професионална употреба, за подарък или друго. След това си отговорете на въпроса колко пари сте готови да отделите. Мъжките футболни обувки на Nike предлагат добро съотношение качество - цена. Брандът от години насам предоставя огромни разновидности от маратонки, вписващи се идеално в зададените от Вас бюджет, критерии и позицията в отбора, която притежавате. В каталога на марката ще откриете специални бутонки за нападатели, полузащитници, защитници и вратари, с цел подобряване на действията на всеки един от тези играчи. Ако не сте определили бюджета си, винаги можете да зададете ценовия филтър и да сортирате, според вашите изисквания.

От голямо значение също е и размерът на футболните обувки. Той зависи от ширината на стъпалото, а също и от дебелината на чорапите, които ще обуете. Ако сте избрали да купите обувки от естествена кожа, може да ги поръчате с реалния размер, тъй като този материал се отпуска с течение на времето. Ако сте избрали да са от изкуствена кожа, то тогава е препоръчително да поръчате един номер по-големи маратонки. За да играете най-добре, имате нужда от футболни обувки, които да Ви пасват идеално, така че всяко докосване на топката да бъде точно и мощно.

Защо стилът е важен при избирането на ?

Не всички обувки предпазват от сериозни наранявания. Следователно, след като определите предназначението им, се замислете върху каква повърхност ще ги използвате. Има различен тип бутонки според критериите и изискванията за съответната настилка: тревни повърхности, изкуствени игрища, закрити кортове и други.

Когато вече сте готови и с тази стъпка, е време да решите от какъв материал трябва да бъдат футболните Ви обувки. Те трябва да комфортни и надеждни. Мъжките футболни обувки от естествена кожа са известни с това, че имат по-добро сцепление и по-малко триене, когато футболистът влезе в контакт с топката. Тъй като обувката е по-здрава, това кара играчът да се чувства малко по-сигурен преди възможността да атакува. Този тип мъжки футболни обувки изискват специална поддръжка, включваща обработка с грес, което прави кожата мека и податлива на всякакви огъвания.

Ако изберете мъжки футболни маратонки, изработени от изкуствена кожа, ще се изненадате колко дълготраен е техния цвят. Водоустойчиви са, което ги прави по-леки при влажни метеорологични условия и много по-лесни за почистване. Обърнете внимание и на това дали съдържат текстилен материал върху повърхността, защото това може да създаде предпоставки за доста неприятни усещания при дъжд и сняг.


Важни елементи в мъжките футболни обувки, на които трябва да обърнем особено внимание, също са и от дебелината на подметката, това дали тя е равна или грапава, наличието на връзки, дали върхът на обувките е заоблен и други. 

Следващата стъпка е иборът на модела и неговия цвят. Едни от най-често срещаните стилове на мъжките футболни обувки през последните години са неоновите цветове и тип gradient. Световните футболни звезди носят различни гами от нюанси, като голяма част от тях предпочитат да се доверят на стила на утвърдилите се през годините Nike.

Каквито и мъжки футболни обувки да изберете, най-важното нещо, което те трябва да ви осигуряват, това е удобството. Трябва да се чувството комфортно, докато тренирате, и метеорологичните условия да не бъдат нещото, което може да възпрепятства вашата тренировка. Доверете се на качеството и забравете за проблемите!