Кога е необходимо да наемем контейнери за строителни отпадъци

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Всеки един от нас в даден момент се изправя пред задачата да направи ремонт на дома. 

Без значение дали това ще е леко освежаване или цялостен ремонт, естествено от цялата дейност се събира боклук и идва момент, когато събралият се боклук трябва да бъде изхвърлен.

Строителните отпадъци от ремонт ( мазилка, плочки, замазка, бетон) не може да се изхвърлят в контейнерите за битови отпадъци. Изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци е забранено и може да бъдете глобени. Глобата предвидена за такова деяние е от 500 до 5000 лева. Всички отпадъци, които са генерирани при строителство, ремонтни дейности, изграждане и разрушаване се водят категория "строителни отпадъци". 

В този момент най-удачно решение е да вземете контейнер за строителни отпадъци под наем. Едно от преимуществата при наемане на контейнер за извозване на строителни отпадъци е, че контейнерът ще Ви бъде предоставен в удобно за Вас време. Всички контейнери за отпадъци са с компактни размери и могат да бъдат поставени в близост до входа или мястото за изнасяне на отпадъците, така че да са удобни за товарене. Контейнерите за строителни отпадъци са предназначени за да може да изхвърлите всички строителни отпадъци, които сте събрали при извършване на ремонтни дейности. Предлаганите контейнери за извозване на строителни отпадъци са с различни големини, което улеснява нелеката задача за изхвърляне на различни по вид и обем отпадъци.

Друго предимство на тази услуга - контейнер за извозване на отпадъци под наем е това, че дори и да не запълните обема му със строителни отпадъци, може да го допълните с всякакви непотребни вещи от домът Ви или да почистите вашите мазета или тавани. Повечето големи градове, разполагат с площадки за депониране на строителни и битови отпадъци, на които тези отпадъци се третират по различен начин. Точно поради тази причина, смесването и натоварването на различни видове отпадъци в тези контейнери за отпадъци е позволено.

Всички специализирани фирми за извозване на контейнери за строителни отпадъци, притежават лицензи съобразени със ЗУО. Това гарантира, че след като камионът натовари контейнера с боклук, тези отпадъци ще бъдат извозени на подходящо място за депонирането им. 

Кубатурата на контейнерите за строителни и битови отпадъци варира от 4 кубика до 10 кубика. В зависимост от обема на събраните отпадъци се избира големината, която искате да Ви бъде доставена. След като бъде позициониран наетият контейнер за отпадъци, настъпва важната задача свързана за натоварването му.