Кои държави са все още сравнително безопасни от коронавирус

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Докато в някои страни има много напрежение, и изчисляват загубите поради намаляване на туристическия поток, свързан с разпространението на нов тип коронавирус, в други се призовават да не изпадате в паника и настояват, че са предприели всички мерки за сигурност.

Все повече случаи на коронавирусна инфекция се регистрират в различни страни и докато някои вече открито обявяват епидемията, други настояват да не се паникьосват. До началото на март броят на смъртните случаи от нов тип коронавирус в света надхвърли 3000 души, според Световната здравна организация. В допълнение към Китай вирусът е най-разпространен в Иран, Южна Корея и Италия, по-късно към тях се присъединяват Испания, Исландия и Гърция. Ето обае местата, където все още е безопасност:

1. Виетнам - Властите на тази страна обявиха победа над коронавируса и карантират селото, където през февруари бяха открити 16 случая на инфекция. В провинцията Сон Лой казаха, че най-накрая са възстановени последните от болните и най-накрая нови случаи на зараза с вируса Covid-19. Ръководителят на Световната здравна организация потвърди, че във Вьетнам в момента всичко е спокойно и посъветва страните, в които броят на пациентите с коронавирус расте, да вземат пример от тях. Защо туристите харесват тази дестинация толкова много? Първо, в страна, която някога е била част от френската колониална империя, можете да намерите много древни храмови комплекси, живописни национални паркове с зони за релакс в европейския стил и друга красота. Второ, счита се, че Виетнам е рай за гурме, защото тук можете да се насладите на оригинални ястия от мексиканска, френска, италианска, китайска, както и местна кухня. Трето, има невероятна природа и богати културни традиции.

2. Бали - Докато световната общност наблюдава с ужас географското движение на коронавируса, правителството на индонезийската провинция Бали настоява да не изпада в паника и настоява, че на острова всичко е спокойно. При подобни симптоми на вируса Covid-19 29 местни жители, които наскоро посетиха чужбина, бяха хоспитализирани, след преминаване на лабораторни изследвания за откриване на вируса, 22 случая бяха отрицателни, а 7 души все още очакват резултати. За да се предотврати разпространението на „инфекция“, изолирани болници бяха оборудвани с всичко необходимо. Защо популярността на тази посока нараства всяка година? Хората отиват на Бали, за да намерят своя дзен, за да преразгледат отношението си към ситуация, забравете за проблемите и разберете какво точно искат от живота. Удобният климат, красивата природа, традиционната кухня, интересните места и невероятните хора правят вашата почивка тук наистина незабравима.

3. Унгария - Унгария остава една от най-бюджетните и цветни държави за пътуване през пролетта. Какво можете да направите там? За начало оценете невероятната архитектура и атмосфера на Будапеща, посетете дворците и музеите, разходете се по живописните улици и опитайте местните деликатеси. И тогава можете да продължите ваканцията си в термалните извори и със сигурност да опитате унгарски гулаш заедно с традиционни напитки.

4. Куба - Островна държава в северната част на Карибите също ще бъде чудесен вариант за пролетни почивки. В Куба почти винаги е горещо - температурата не пада под + 25-27 ° C. Препоръчваме да започнете посещението си в страната с посещение на столицата, защото районът на стара Хавана, който е добре запазено парче от кубинската история, е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и напълно ще ви позволи да се запознаете с културата и традициите на страната. Местните обичат да обсъждат политиката с чаша силно питие и споделят последните новини с всички, които са наблизо. И тогава можете да отидете до курортното градче в провинция Матанзас, където плажът на Варадеро, признат по едно време от ЮНЕСКО за един от най-чистите в света.

5. Коста Рика - Тези, които отдавна мечтаят да посетят Централна Америка, могат да обърнат внимание на тази област. Страната, измита от водите на Карибите и Тихия океан, със сигурност ще се хареса на любителите на екстремния релакс. По-голямата част от Коста Рика е заета от джунглата, тук можете да откриете красотата на вулканите, каскадите на водопадите, необитаемите острови, снежнобялите плажове, богатата фауна и флора, както и вкусната традиционна кухня. Мнозина признават, че именно тук те напълно почувстват всички прелести на екотуризма и уважението към природата.


Това са част от най-безопасните и красива към момента дестинации, където новините не са постоянно страшни, а времето е топло.