Модерните имена на най-древната професия

icon
Sofialive.bg

Всички знаем коя е най-древната професия. Наясно сме и че ще продължи да съществува, независимо кой век сме, пренебрегвайки законите, нормите, морала и достойнството. Оказва се, че за да стигне някой до същината на това поприще, отдавна има доста преки пътища - сайтовете за обяви.

Сами разбираме, че подобна „длъжност“ не може да бъде наричана с истинското си име и на помощ идват нови, по-нормални, по-обикновени и модерни имена. Ето и най-разпространените от тях:

Масажен модел

Подобна обява редовно може да се срещне през летните месеци в сайтове като olx.bg, bazar.bg и други подобни на тях. Характерното за нея е, че дава малко подробности, но обещанията за 50-70лв. на час са налице. Изискванията са ясни - млади и добре изглеждащи момичета. И, разбира се, всичко се случва в удобно време и място закандидатстващите. Веднага прави впечатление липсата на актуален телефон и името на масажното студио. Просто защото реално такова не съществува и „моделите“ вършат съвсем други неща.

Лична асистентка/секретарка без опит

На секретарките не от вчера им се носи лоша слава, но това съвсем не значи, че всяка втора е прекалено близка с шефа си.

Видите ли обаче в дадена обява, че някой търси жена за „служебни“ дейности без никакъв опит или познания, която да е дискретна, сами си направете изводите с какво ще трябва да се занимава…


Масажистка без опит

Професията масажист/ка е доста специфична и в повечето случаи се практикува след завършване на определен квалификационен курс. Ако обаче откриете атрактивна обява, че някъде търсят масажистки без грам опит, които на всичкото отгоре ще получават по 2,500 - 5000 лева на месец, плюс процент от оборота, можете и сами да си досетите как всъщност се нарича студиото, в което ще се провеждат тези „релаксиращи процедури“.

Танцьорки в елитен клуб

Обикновено, когато в обява за работа се търсят жени за такава дейност, отново подробната информация е предвидливо спестена. В много редки случаи „работодателите“ биха могли да намекнат, че клубът съвсем не е само клуб и изобщо не е чак толкова елитен, а танцьорките далеч не се занимават само с танци до сутринта. Но винаги държат на официалните версии. Все пак никой не иска да си спечели лошо име, нали?

Манекенки/фотомодели за чужбина

Българските модни агенции понякога действително търсят нови лица, но е крайна заблуда да се мисли, че всяко второ момиче, явило се на кастинг, ще стане топ модел на годината. Макар и много да се спекулира по темата за това как се успява като модел у нас, легитимните агенции никога не обещават моментална кариера и феноменални успехи. В обявите на измамниците обачесуперлативите са единственото, което можеш да прочетеш. Те винаги търсят непрофесионални модели, които да „обучат“, за да се изявяват по световните модни подиуми. Някак абсурдно звучи, нали?

На пръв поглед такива обяви веднага будят у хората неприятното чувство за поредния капан и недоверието надделява…, но не винаги.

Понякога, в стремежа си да избягат от реалността и да се докоснат до бързата слава, лесната работа и лесните пари, за някои момичета е въпрос на време капанът да щракне и приказният дворец да се превърне в страшен кошмар. И единственият начин да предотвратим тези ситуации е да създадем с общи усилия общество и действителност, в които си струва да останем…

В унисон с времето