Паркирай се

icon
Sofialive.bg

Играта е чиста и проста - за един ден колкото се може повече паркоместа да се превърнат в нещо друго и красиво - я в малка полянка, я в гигантска шахматна дъска, а защо не и в цял хол, където да се разплуем на воля (по-добри идеи - тук). Първи я подхващат хората от арт студио Rebar в Сан Франциско (през 2005-а), а фондация Credo Bonum я внасят и в София - на 16 септември, този петък.

steve_rhodes_2_720
Фотография Steve Rhodes

Точките на международната акция у нас са 11, като по-интересни са тези на Американското посолство (пред „Александър Невски") и на Нов български университет (пред институт „Сервантес"). Първите ще изградят миниатюрен къмпинг с палатка, за да се почувстваме така, все едно сме в някои от националните паркове на страната. Вторите пък ще сглобят кола от картон, а студенти от университета ще снимат минаващите около нея. Фотосите ще бъдат отпечатани на мига в два екземпляра - един за нас и един за тях, с който и ще облепят автомобила.

lepetitgarcon_720
Фотография lepetitgarcon

В кампанията участват и Полски институт (пред „Веслец" 12), Vivacom (с два паркинга пред Телефонната палата) и самите Credo Bonum, които ще разпънат огромен дартс с награди пред офиса си на „Славянска" 2. За малко да забравим - адресът ще работи и като инфо център или гара разпределителна за останалите места, а пак там е и видеомостът с един от 180-те участници в целия свят - и това е Париж.

Park(ing) Day е на 16 септември (петък) от 09:00 до 18:00 часа, а списъкът с всички локации се е кротнал ето тук

steve_rhodes_720
Фотография Steve Rhodes

Потомствен градинар, но не какъв да е, а първият българин, член на Кралското градинарско дружество във Великобритания