Старата плоча на нов глас

icon
Sofialive.bg

Неделният Music Beat Пазар принципно отдава чест на винила и неговия „истински, нерафиниран и жив звук", но диджей Кийноут (a.k.a Калоян Валентинов), главен уредник на мероприятието, ни увери, че не са „чак такива фетишисти" и няма да върнат никого, появил се с дискове. Също така да не решим, че ако не сме диджеи, колекционери или заклети меломани, нямаме работа там. Едночасовите сетове на живо от Скил, Фънкюжън, Ноугууд, Бобский, Иван Танчев и самия Кийноут ни звучат като много добра причина още в 12:00 на обяд да се строим в Culture Beat.

Там ще заварим спретнати сергийки и няколкостотин килограма хубава музика (фънк, соул, джаз, груув, диско, техно, електро, рок), грамфони, музикални инструменти, професионална литература и какви ли не други джаджи. Ще имаме осем часа да се ровим в избрани винили от колекциите на всички участващи диджеи и магазини плюс осем грамофона, на които да прослушаме находките.

music_beat_2_1024

Дюкян Меломан ще донесат нови плочи, YO Music ще извадят част от 15-хилядния си секънд хенд запас, Abyss Rock Metal Shop ще се включат ясно с какво, а от магазини Дар за горене са приготвили много джаз, Балкантон, детски приказки и дори стари плочи от бакелит, които би подкарал само някой античен грамофон, от онези със фуния и дръжка. Ти също си свободен да донесеш от твоята музика. Очакват се цени от 4 лв. до 45 лв. за плоча, но най-сладки, естествено, ще са размените с нови и стари приятели.

dj_keynote_1024
диджей Кийноут

В 15:00 музиката ще спре за малко и думата ще бъде дадена на диджей Скил, който ще ни хвърли в изкуството на скреча, за да ни покаже, че тази работа не е като онази работа - не е никакво хаотично скрибуцане, ами си има правила. След теоретичната част всички желаещи ще се пробват на грамофоните, а алъш-веришът и гиговете ще продължат с нови сили.

Music Beat Пазар е в клуб Culture Beat тази неделя, 5 февруари, от 12:00 до 20:00 часа


Фотография Васил Танев

Плени ни с момичешкия си стил, момчешката си прическа и съвсем пресните си познания за скопските кръчми